SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

KALEMİM ÜZGÜN, YÜREĞİM YORGUN

KALEMİM ÜZGÜN, YÜREĞİM YORGUN

 

Nasıl söylenir, ne söylenir bilmiyorum!

 

Neresinden tutup konuşmalı, ne demeli onu da bilmiyorum!

 

Aslında söylenecek o kadar çok söz var ki…Bunların kimi haykırış dolu kimi isyan kimi gözyaşı kimi yakarış, ama sanırım en çok da üzüntü ve hüznün hakim olduğu sözlerim var, sözlerimiz var…

 

Geleceği gün gibi belli olan depremde, kalemim buna dair birşeyler yazamayacak kadar üzgün! Risklerin varlığına, bilim insanlarının yıllarca bu tehlikeyi anlatabilmek adına yırtınmalarına, yapılan onca bilimsel istatistikleri ve bunlara dair somut verileri ortaya çarşaf çarşaf dökmeye yeltenemeyecek kadar üzgün kalemim.

 

İşin bu kısmını belki sonra yazarım diyerek diğer kısmına el süreyim diyorum. Bu kez de yüreğimin üzüntüsü bir köşe yazısı çıkaracak kadar yazmaya el vermiyor!

 

Kıyamet gününden bu yazımı yazdığım şu ana kadar yitirdiğimiz vatandaşlarımızın dışında deprem bölgelerinde yaşayan o kadar çok elim ve vahim duruma gözlerim tanıklık etti, kulaklarım işitti ki, her birine de durup durup pes dedim, yazıklar olsun dedim.

 

Bunu da detaylandırmadan geçiyor ve halen yaşadığımız büyük acının üzerine Türk ulusuna, milletimize, Türkiye Cumhuriyeti’ nin duyarlı, merhametli, yardımsever ve fedakar insanlarına gönül dolusu minnet duyuyorum.

 

Devlet, deprem faciasında ivedilikle ve yeterince gereğini yaptı mı yapmadı mı bilemem ama millet gereğini yaptı!

 

Kendi derdini unutup yaptı, yarın alamayacağı ekmeğin hesabını etmeden yaptı, çocuğunun okul parasını ödeyemeden yaptı, kimi ağacını kesti odun yaparak gönderdi, kimi ise tek geçim kaynağı olan bir büyük başını sattı da gönderdi… Gencimiz de yaşlımız da bütün imkanlarını seferber etti.

 

Karınca kararınca bu millet gücü oranında elinden geleni en hızlı şekilde yaptı.  Bu da yetmedi de millete, kimi kuş olup uçsam oralara dedi, kimi de dualarıyla eşlik etti yardım bekleyenlere, bir nefes daha fazla alma derdiyle çırpınan yüreklere…

 

Bu millet gereğini yaptı.

 

Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum.

 

Geçmiş olsun Türkiye’m.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir