SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

HADİ GÖZÜMÜZ AYDIN!

HADİ GÖZÜMÜZ AYDIN!

Attığım sevinç naraları, kutlamalar, mutluluğumun eseri ve hatta kondurduğum yazı başlığım bile bunun için!

Nasıl gözlerimiz aydın olmasın ki! Nur topu gibi, harca harca bitmeyecek yeni asgari ücretimiz bende bayram havası estirmesin de ne yapsın?

Koskoca 8 Bin 506 TL.

Ye ye bitmez!
Bırakın İstanbul gibi bir metropolde oturulabilecek olan mütevazı bir dairenin 5 bin TL civarındaki kirasını ödemeyi, bu parayla ayda minimum 1.500 TL gelen doğalgaz faturasını kolaylıkla ödeyebilir, birkaç yüz liracık olan elektrik faturasının esamisini okumaz, harcamanıza göre değişebilen ve aylık tutarları 1.500 TL ile 2.000 TL arasında değişen sair faturalarınızın tozunu bile attırırsınız!

Tabii haftada bir damacana suyu içmeyip musluk suyu ile yetindiğiniz taktirde, market alışverişi yapmadığınızda, hele hele aynı üst baş ile senelerinizi heba etmeyi göze aldığınız taktirde.

Sosyal yaşam mı? O da ne? Hobiler, tatiller, geziler vs. Bunları konuşmak,istemek, hevesine girmek bile yersizken, bu hayaller deryasına hiçkimsenin dalmayacağı düşüncesiyle onlara dair mini bir bütçe çıkarmanın gereksiz olacağı fikriyle rakamsallaştırmadım bile.

Çok şükür halk olarak böyle taleplerimiz nicedir yok! Nefsini terbiye etmeyi öğrenmiş bir milletiz ne de olsa!

Tüm bunlara bakınca yeni asgari ücret artışı bende sevinç yarattı!

Ah bir de müjdenin hemen ertesi günü zincir marketler etiketlerini değiştirmeseydi iyiydi! Tam bir zam bombardımanı…
Fırıncı kardeşlerimiz, abilerimiz, emektarlarımız ekmeğe yeni fiyat düzenlemesi yapmalarının zorunlu olduğunu söylemeselerdi iyiydi!

Yeni yılın geliyor olmasına rağmen sinek avlayan AVM’ lerdeki bazı firmalar, bazı cadde üstü mağaza ve dükkanlar tam da yılbaşı üzeri işyeri kapatma kararı almasalardı iyiydi!

Daralan pazar ve ödemeler altında ezilen sanayicimiz ile kurlardan dolayı nicedir ne yapacağını bilemez halde olup iki de bir yeni düzenlemeler yapmak zorunda kalan ihracatçımızın bundan bir iki ay sonraki hallerinin ne olacağından bahsetmeye bile dilim varmıyor!

Hasılı; yeni asgari ücretimiz hayırlı uğurlu olsun. Yılbaşı öncesi harika bir motivasyon oldu hepimize!

Yılbaşı demişken, yaşamın umutla dolu olduğunu hatırlatarak bütün okurlara sağlık, huzur, mutluluk içinde geçirecekleri aydınlık bir yıl dilerim.

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir