SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

ROTA!

ROTA!

Gram heyecan yok içimde!

Ne bir yılın bitiyor olmasından ne de yeni bir yılın geliyor olmasından.Nötrüm bu konuda.

2022 yılının elle tutulur birşeyler vermemesinden mi yoksa yaşın kemale eriyor olmasından mı bilemedim.

Yeni seneye dair tek bildiğim şu ki,yani hani yıllardır kafamıza vura vura dikte ettirilen meşhur 2023′ e dair hissettiğim şu ki; doğacak olan yeni yıla karşı en ufak bir heyecan, umut,neşe vs yok yüreğimde.

Gelsin bakalım gelecek olan yıl! Hele bi gelsin de hangi umutların peşinden koşturtacaksa koşturtsun bakalım!Koşturtsun da görelim! Yoook, bu kez öyle peşin peşin yeni yılın getireceği hayaller denizinde boş boş kulaç atmak, 3-5 çöpsüz ümide sarılmak yok! Hele bi ışık görelim, sonrasında nasılsa veririz hakkını, helalini, övgüsünü, teşekkürünü…Bu kez gelecek olan yıla peşin peşin ödeme yapmak falan yok!

Hele ki yine kaos, yine salgın, yine kavga gürültü, savaş, ziyan, huzursuzluk ve yine tatsızlık,hastalık,hayal kırıklığı getirecekse 2022 gibi hiç gelmesin derim ben.

Zira bunlara dair yeterince payımıza düşeni aldık geçmiş seneden, bir de yenilerini eklemeyelim gelecek olan günlerden.

Doğru dürüst içten gülen tek bir yüz, kahkaha dolu tek bir ortam görmedim gidecek olan seneden.Dokunduğum herkesin bin yarası vardı, her biri birbirinin içinde gizlenen onlarca derdi vardı.

Ulu orta yarım ağız gülmelerden bile çekinilen bir sene oldu 2022. Acısı bol, tatlısı az… Sessizliği çok, muhabbeti yok.

Herkesin psikolojisi bozuktu.Psikolojisi düzgün olanların da en sonunda psikolojileri bozuldu.

Hemen herkesin dilinde “2022′ den ne fayda gördük ki yenisinden görelim” mırıldanmaları başladı bile şimdiden. Bu konuda herkes haklı.Kimseyi suçlamıyorum.Kimseyi yargılamıyorum, kimseyi sorgulamıyor ve eleştirmiyorum. Çünkü başa gelen çekilir, bunu biliyorum!

Ne hayallerle sarıldığımız 2022 patlayınca ellerimizde, 2023’e temkinli yaklaşmak farz oldu zihnimizde.

Ve ilk defa yeni bir seneye karşı gardımı alarak giriyorum; tedbirli, ölçülü, dikkatli ve beklentisiz…

Birşey var ki hiçbir senenin benden alamayacağı; o da kendime olan güvenim, cesaretim,asla bozmadığım ve kimsenin de bozmasına izin vermediğim ve vermeyeceğim özbenliğim.

Yeni sene kimlere ne getirecek olursa olsun, özbenliğinize sahip çıktığınız sürece yol da sizsiniz, yolcu da sizsiniz. Dümen ellerinizde ve rotayı çizecek olan kendinizsiniz. Dümeni nereye kırarsanız hayat rotanız o olacaktır!

Esen kalın.

(Son Güncelleme: 5 Aralık 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir