SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

MANİDAR!

MANİDAR!

Ülkemizdeki sanayi fabrikaları yıllardır bir bir kapanırken TOGG sayesinde nihayet bir fabrikanın açılmış olması manidar!

Pek çok ülke bundan seneler önce kendi otomobillerini, uçaklarını, gemilerini üretmişken bizim TOGG marka yerli arabamızı “buldumcuk” olmuşlar gibi başarı timsali olarak göstermemiz manidar!

Hadi gösterdik diyelim, hadi övündük diyelim, e hadi şov kısmını da tamamladık diyelim… Diyelim demesine de henüz tam olarak ne zaman duble asfalt yollarımızda ve pahalı köprülerimizde arz-ı endam edeceği bile belli olmayan TOGG’ umuzu neye göre, kime göre ve ne zamana göre ballandıra ballandıra anlattık? Bu da manidar!

Gelelim görüntüsü pek bir güzel olan otomuzun fiyatına. Mart ayı mı olur piyasaya çıkışı yoksa Haziran 2023 mü olur, bunu bilemesek de o muhteşem günün gelip çattığını hayal edelim!

Edin edin çekinmeyin! Hayal etmek parayla pulla değil! En azından o hâlâ bedava!

Otomobilin piyasaya çıkış gününün hayalini kurduk kurmasına da, DA’ sı var işte! Kaç paraya alacağız? Bu güzelim arabanın o kıymetli direksiyonuna ellerimizin sımsıkı sarılmasının bedeli ne olacak?

Biri bununla ilgili kulaklarımıza net birşeyler üfürseydi, en azından şimdiden kenara üç beş para koymaya başlardık azar azar!

Haaa ortada gezinen 1.000.000 TL (yazıyla bir milyon!) gibi bir rakamsa hiç sorun değil yurdum insanı için! Vatandaş araç piyasaya çıkmadan bir ay önce kenara attığı birikimi ile bile kolaylıkla alabilir nasılsa!

İmkânlar bununla da bitmiyor üstelik! Banka kredisi ile de kolayca alınabileceği söylenen TOGG’ umuzu, ülkede kaç kişinin hangi bankalardan ne kadar kredi alabileceği konusu düşündürüyor sadece beni! Mesela bu da bana manidar geliyor!

Dözivin yükselişinin neredeyse gökyüzüne ulaştığı bir dönemden geçerken ülke, “Askıda Ekmek” kuyruklarının artması ve insanımızın bir ekmek için sıra bekliyor olmaları ile birlikte TOGG için yapılan gövde gösterisi birleşince manidar diyeceğim konu başlıklarının ben yazdıkça artması da manidar!

Bir ay sonra aynı işyerinde çalışıp çalışamayacağı, yani, bir ay sonrasında işine son verilip verilmeyeceği bile belli olmayan ebeveynlerle dolu olan bir ülkede 3-5 ay sonra piyasaya çıkacağı söylenen bir üretim gamının olması da manidar!

Diyeceğim o ki, bu ülkede insanlarımız neredeyse günlük yaşıyor, yarınlarını bile kestirmekte zorlanıyorken, bu kadar uzun vadeli ve pahalı bir yatırımın övünç ile sunulması da manidar!

Refah içinde yaşayan insanların ülkesinde yerli üretim konularımızın artması ama illaki ve öncelikle yapılan o üretimlerin halkın rahatlıkla alıp kullanabileceği günlerin gelmesi dileğimle,

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir