HISAR ANADOLU LİSESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ 5. AR-GE PROJE PAZARI 'NDAN 1.'LİK ÖDÜLÜ ILE DÖNÜYOR
HISAR ANADOLU LİSESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ 5. AR-GE PROJE PAZARI 'NDAN 1.'LİK ÖDÜLÜ ILE DÖNÜYOR

HISAR ANADOLU LİSESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ 5. AR-GE PROJE PAZARI ‘NDAN 1.’LİK ÖDÜLÜ ILE DÖNÜYOR

HISAR ANADOLU LİSESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ 5. AR-GE PROJE PAZARI ‘NDAN 1.’LİK ÖDÜLÜ ILE DÖNÜYOR
Batı Karadeniz bölgesinin en önemli bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Ar-Ge Proje Pazarı 3-4 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.
Bartın Üniversitesi tarafından 5’incisi düzenlenen AR-GE Proje Pazarı; bilim ve teknoloji tutkunlarının projelerini sergileyerek ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulmasına imkan tanıyan AR- GE etkinliği.
Bu yıl 14 ana tema ve 116 farklı kategoride proje fikirlerinin yer aldığı yarışmada, hakem heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonucunda İlcemiz Hisar Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmenimiz Sn. Serpil Korkmaz danışmanlığında yurutulen ve 12.sınıf ögrencimiz Arda Kasap’ ın hazirlamis oldugu ” Limon Kabuğu Tozundan Efervesan Tablet Yapımı ve Antibakteriyal Özelliklerinin Araştırılması”Projesi ile Lise kategorisinde 400 başvuru projesinden 35 finalist rakibini geride birakarak 1.’ lik ödülüne layık görüldü.
İlimiz Bursa’ dan yarışmaya katılan Bursa Bilim Sanat Merkezi ile birlikte 2 okuldan biri olan Gemlik Hisar Anadolu Lisesi bu başarıyla göğsümüzü kabarttı.
Yine aynı yarışmada Hisar Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmenimiz Serpil Korkmaz danışmanlığındaki ögrencilerimiz Mustafa Şahin ve Eyüp Uysal’ dan olusan 2. Proje ekibimiz “Prina ve Tetrapak Atıklarından Kompozit Yapımı ” Projesi ile finale kalan 35 finalistten biri oldu.
#Türkiyeyüzyılı🇹🇷‘na yaraşır ve
#yeniliggemlik💙 ‘in göğsünü kabartan başarıları ile bizleri biz kez daha gururlandıran,yılmadan yenilik ve bilimin peşinde koşan başta Hisar Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmenimiz Serpil Korkmaz’ı, danışmanlarıyla yılmadan, gayretle ,yenilikçi ve örnek projeler ortaya koyan Sevgili öğrencilerimiz Arda Kasap, Mustafa Şahin ve Eyüp Uysal’ ı, proje çalışmalarına destek veren değerli Okul Müdürümüz Cafer Karaman ve idarecilerimizi canı gönülden tebrik ediyor, bu başarıların diğer başarıların başlangıcı olmasını temenni ediyoruz.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir