Çelik ile Granit Tencere Arasındaki Farklar
Çelik ile Granit Tencere Arasındaki Farklar

Çelik ile Granit Tencere Arasındaki Farklar

Çelik ile Granit Tencere Arasındaki Farklar

Mutfak gereçleri içinde en çok kullanılan seçenekler arasında çelik tencere ile granit tencere yer alıyor. Mutfak alışverişi yapmak ya da çeyiz hazırlıklarını tamamlamak isteyenler içinse önemli konuların başında, çelik tencere mi yoksa granit tencere mi sorusunun yanıtı geliyor. Her iki model de kendine göre çeşitli avantajlar sunabiliyor. mutfakdunyasi.com’dan Yusuf Özdemir, çelik ve granit tencere arasındaki farklara dair önemli bilgiler paylaştı.

Granit tencere özellikleri neler?

Özdemir, granit tencerelerle ilgili olarak şunları söyledi:

 

Çelik ve granit tencere kararsızlığı, birçok kişinin yaşadığı bir durum. Çeyiz için alışverişlerde ya da mutfak için tencere alışverişinde, granit mi çelik mi ikilemine düşenler, her iki modelin de kendine göre avantajlarını okumalı ve buna göre karar vermeli. Granit tencere seti almayı düşünenlerin bilmesi gereken ilk konu, granit tencerelerin yapı olarak paslanmaz çelik iç yapıya sahip olduğu ve bunun da bir camla kaplandığı. Granit tencerelerin yüzeyi, graniti andırması nedeniyle bu isimle anılıyor. Granit tencerelerin öne çıkan avantajları ise şöyle sıralanabilir;

 

  • Granit tencereler oldukça hafiftir, bu sebeple kullanımı kolaydır.
  • Yüzeyin yapışmama özelliği, hem pişirme hem de temizlemede kolaylığı yaratır.
  • Granit tencere ısıyı iyi ileten bir tencere türüdür, çünkü tencerenin iç tabanı hızlı bir şekilde ısınır.
  • Granit tencereler görünüm olarak estetik yapıdadır.

 

Bu yönleriyle bakıldığında granit tencere oldukça kullanışlı bir ürün denebilir, zira son yıllarda birçok kişi graniti tercih etmektedir.

Çelik tencere özellikleri neler?

Granit tencere modellerinden farklı olarak çelik tencere seti ürünleri ve içerdikleri özellikler ise şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Çelik tencerelerde yüzey yapışmaz özelliktedir.
  • Pişirme süresi oldukça kısadır.
  • Tasarım açısından geniş seçenekler barındırır.

 

Mutfaklarda en çok tercih edilen tencere türlerinden biri olan çelik tencereler, bu gibi avantajların yanında birtakım dezavantajlar da sunuyor. Bu noktada da granit ile çelik tencere farkları ortaya çıkıyor. Çelik mi, granit mi daha iyi sorusunun nihai bir yanıtı yok, ancak genel farklar fikir verici olabilir.

Çelik ve granit tencere farkları neler?

Granit tencerelerin tamamen granitten oluşmadığını ve iç çekirdeğinde paslanmaz çelik barındırdığına değilnilmişti. Çift malzemeli bir tencere olduğu için, granit tencerelerde yüzey kaplamasının soyulması sağlık açısından zararlı bir duruma yol açabilir.

 

Çelik tencereler, yemek saklama sürecinde granit tencerelere göre daha uzun ömürlü denebilir. Artan yemeklerde ya da soğuk saklanması gereken yemeklerde çelik tencere avantajlıdır, çünkü çelik hem sıcağı hem de soğuğu iyi bir şekilde muhafaza edebilir.

Granit tencereler, yağsız ya da yüksek sıcaklıkta pişirilmesi gereken yemekler için idealdir, üretim içeriği nedeniyle yapışma durumu söz konusu değildir.

 

Görülebileceği gibi her iki tencere modelinin de farklı avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bu nedenle herkes kendi beklentilerine, isteklerine uygun bir seçim yapabilir.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir