MAG-DER'DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI GELDİ
MAG-DER'DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI GELDİ

MAG-DER’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI GELDİ

MAG-DER’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI GELDİ

Bursa MAG -DER İl Başkanı Yusuf Yumru ;
“Kentsel dönüşüm ,afet risklerini azaltma adına çok önemli bir proje. Gemlik Belediye Başkanlığı’nın bu konuda almış olduğu ödül, ilçe adına çok anlamlı. Kendilerini halkımız adına tebrik ederiz” dedi .
Yumru açıklamasının devamında sürecin yakın takipçisi olacaklarını,eksik gördükleri hususları yetkili kurum ve kuruluşlarla istişare ederek bu sürece katkı sağlayacaklarını söyledi.
Kentsel dönüşümün eskiyi yıkıp yenisini yapmaktan ibaret olmadığının altını çizen Yumru, konunun sosyo-kültürel ,gelir dağılımı, çevre faktörleri ,psikolojik ve afet riski gibi hususların göz ardı edilmeden hayata geçirilmesinin önemine değindi .
Yumru ayrıca, ilçenin birinci derecede deprem risklerinin yanısıra ağır sanayiden de kaynaklı KBRN(Kimyasal biyolojik radyasyon nükleer) risklerinin de çok fazla olduğunu , kentsel dönüşümün bu hususlarda ekstra önlem alabilmek için büyük fırsat olacağını konunun halkımıza bu yönleriyle anlatılması daha hızlı hareket edilmesini sağlayacağını belirterek, Rusya Ukrayna Savaşı ve Beyrut’ta meydana gelen sanayi kuruluşu sabotajı tüm dünyaya yer altı ve bina üstü KBRN sığınaklarının zaruretini göstermiştir. Biz de afet gönüllüleri olarak yetkili kurum ve kuruluşlardan ticari kaygıları bir kenara bırakıp Gemlik halkı adına yer altı sığınakları ve KBRN(Kimyasal biyolojik radyasyon nükleer) gerektiren kaza ,sabotaj ve kimyasal saldırıdan korunma sağlayacak çatı katı sığınakları yapılmasını talep ediyoruz dedi.
Bir 1 kişi ve oturuyor görseli olabilir
(Son Güncelleme: 15 Haziran 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir