İHLdeğil sanki Güzel Sanatlar Lisesi
İHLdeğil sanki Güzel Sanatlar Lisesi

İHLdeğil sanki Güzel Sanatlar Lisesi

İHLdeğil sanki Güzel Sanatlar Lisesi

Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhteşem Sergi
Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi branş öğretmenlerinin rehberliğinde her biri birbirinden yetenekli öğrencilerinin görsel sanatlar, hat, ahşap yakma, tezhip, ebru ve teknoloji tasarım ürünlerinden oluşan sergi büyük ilgi ve beğeni topladı.
Okul salonunda yapılan açılış törenine Gemlik Belediye Başkan Vekili Başkan Yardımcısı Mert Dimili , Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Şamil Yiğit, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Durmuş, İlçe Spor Müdürü Berkant Atasoy , Borusan Holding Eğitim Direktörü Serdar Özkaleli, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Adem Şahin ve Muhammed İkinci, Kurum, daire ve okul müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ,sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Türk Eğitim Sen Gemlik Temsilcisi Özkan Dursun ile çok sayıda davetliler katıldı.
Okul Müdürü Muharrem Nazlı’nın açış konuşmasıyla başlayan programda Türk Tasavvuf Musikisi ve Türk Halk Müziğinde çeşitli eserler Müzik öğretmeni Ezgi Gürbüz rehberliğinde oluşan okul öğrencilerinden oluşan koro tarafından seslendirildi. Çemberimde gül oya, uzun ince bir yoldayım, koy verdin gittin beni , çayır çimen geze geze ve Dere geliyor dere türkülerini büyük bir başarıyla seslendiren okul korusu dinleyicilerden büyük alkış aldı.
Görsel Sanatlar öğretmeni Zehra Kaya tarafından hazırlanan resim sergisi, Meslek Dersleri öğretmeni Nuh Çetin tarafından Hat sanatı ve ahşap Yakma sanatı eserleri, Dkab Öğretmeni Sümeyye Yiğit tarafından Ebru Sanatı sergilenmesi, Meslek Dersleri öğretmeni Betül Durmuş tarafından tezhip ve el sanatları ile Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Hatun Aydın tarafından Teknoloji ve Tasarım ürünlerinin sergilendiği eserler katılımcıların büyük beğeni ve takdirini topladı.
Okul öğrencilerinin gerek musiki de gerekse görsel sanatlar alanında göstermiş oldukları başarı izleyiciler tarafından ‘Burası İHL değil sanki Güzel Sanatlar Lisesi’ dedirtti.
Okul Müdürü Muharrem Nazlı’da amaçlarını dini, manevi ve milli değerleri öğrencilere kazandırmak istediklerini ifade ederek aynı zamanda sanatın her dalında öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmalarına ve bunları sergilemelerine zemin hazırlayan bunları önemseyen bir okul olmak istediklerini vurgulayarak ‘ Bugün açılışını yaptığımız bu sergide bu düşüncenin bir tezahürü. Emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimi kutluyor, katılım sağlayan tüm misafirlerimize de gönülden teşekkür ediyorum’ diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran okul müdürü, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek kutladı.
(Son Güncelleme: 15 Haziran 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir