TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

ÖNCE VATAN

ÖNCE VATAN

Bu vatanı vatan eden ve üzerinde yaşayan milletin adı, Türk milleti yaşadığı ve etrafı sınırlarla çevrili toprak parçası Türk yurdudur. Vatansız millet olmaz ve bir milletin varlığıyla devamlılığı vatanına sahip olduğu müddetçe devam eder. Vatanını seven onu canından aziz bilen, asırlarca dünyaya yön veren ecdadımız, vatan sevgisinde, birlik ve devletin temelini sağlamlaştırarak. Millet fertlerini birleştiren, ideal ülkü birliği oluşturmuş ve bu güç ki; inancımızı, vatanımızı,  canımız, namusumuz, evladımız ve mukaddesatımızı korur.

*

İman olmadan vatanın; vatan olmadan varlığımızın hiçbir anlam ve önemi yoktur. Vatan, din, iman, ezan, bayrak ve millet kelimelerinin söylenişi bizlerin ortak değeridir. Bunları sevmek bizim boynumuzun borcudur. Bu mübarek vatanda, asırlar boyunca yan yana, gönülden beraberce yaşamamız ve bundan sonra da kardeşçe, hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Yüzyıllarca hep beraber ağlayıp beraber güldüğümüz bu aziz vatanda, her şey bizim istediğimiz gibi olmayabilir fakat içinde bulunduğumuz şartların gereği olarak maddi ve manevi sıkıntılar zuhur edebilir. Üzerinde yaşadığımız bu aziz vatan, sadece mutlu günlerimizin ve müreffeh zamanlarımızın toprağı değildir. Zor günlerimizin olduğu, kara günlerimizin de vatanıdır.

*

Biz, sadece bu ülkenin nimetinden faydalanmak için değil; aynı zamanda külfetini çekmek, hatta uğrunda canımızı feda etmek için yaşıyoruz. Çünkü bu ülkenin sadece gündüzleri değil; geceleri de bizimdir. Yüce Allah´ımız ve Sevgili Peygamberimiz, bizi birlik ve beraberlik içinde yaşamaya çağırıyor. Vatan, millet ve İslam, ezan ve bayrak düşmanları ise; sürekli bizi bölüp parçalamak için uğraşıyor. Sakın ola ki aldanmayalım bozguncu ve kışkırtıcıların tahriklerine kapılmayalım. Semaya yükselen ezan seslerinin kıyamete kadar devam etmesi, ancak vatanımızı canımızdan daha aziz bilmekle, istiklalimizi korumakla olur.

*

Anadolu´ya ayak basışımızdan itibaren düşmanların Müslüman Türk Milleti´ne karşı her alandaki saldırıları devam edegelmiştir. Bu saldırılar, Haçlı seferleri ile başlayıp yüzyıllarca sürmüş ve Osmanlı Devleti’nin çökmesi ile sonuçlanan 1. Dünya savaşından sonra yapılan Sevr antlaşmaları ile topraklarımız düşmanlar tarafından istila edilmiştir.

*

Bu işkal ve taksimi asla kabul etmeyen kahraman ecdadımız; topyekûn bir mücadeleye girerek, Tarihe Türk İstiklal savaşı olarak geçen bu büyük mücadelenin tek hedefi, Türk istiklalinin ve aziz vatanımızın kurtarılmasında, yokluklar içinde ve zor şartlarda; üzerine saldıran yedi düvele karşı, tarihte benzeri görülmemiş bir destan yazan Müslüman Türk Milleti´nin savaş meydanındaki kahramanlığını ve azmini Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle anlatıyor. “Karşılıklı siperler arasında mesafemiz sekiz metre idi. Yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekiler hiç biri kurtulamadan şehit düşüyor, ikincileri onların yerine geçiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir tevekkül,  Şehit olanı görüyor, üç dakikaya şehit olacağını biliyor, en ufak bir endişe etmeden şehadet gidiyor.

*

Bu günler için hürriyet ve huzur içinde yaşadığımız Anadolu topraklarımız, işte bu imanla, azimle kazanılmıştır. Bu ruh dört bin yıllık tarihiyle; Haçlı ordularına karşı, 1071 itibaren Anadolu´ Müslüman Türk´e vatan yapmış, 1453´te İstanbul´un fethiyle Bizans İmparatorluğunu ortadan kaldırmış,  Orta Çağı kapatıp Yeni Çağı açmış, 30 Ağustos 1922´de Dumlupınar Meydan savaşını kazanarak ülkeyi düşmandan temizlemiş ve adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti denilmiştir. 1974 Yılında, Mehmetçik Kıbrıs´ta savaşmış, soydaş ve kardeşlerimizi; Yunan mezaliminden kurtarmıştır.  Ayrımcılık, fitne, fesat ve bozgunculuk ise içte birlik, dayanışmayı yıkarak ve milletin arasına nifak sokar. Bu manada millet olarak birbirimizi sevmeli ve birbirimizi anlamalıyız. Bugün sahip olduğumuz bu cennet vatanı, atalarımızın her karışını, kanlarıyla sulayarak bize emanet ettikleri topraklardır.

*

Bugün Türk milleti genç kuşaklarına düşen görev; bu toprakları imar etmek, hizmeti yükseltmek, korumak ve bizden sonraki nesillere devretmektir. Vatan sevgisi kuru dava ile olmaz, vatana hizmet etmekle olur. Çiftçi, işçi, tüccar, esnaf ve sanatçı gibi bütün meslek erbapları, hepsi el ele vererek vatan ve millet yolunda çalışmakla olur.  Zenginin mal güvenliğine, malına, kazancına, bu ülkenin gariban halkının evlatları bedel ödüyorsa zengininde aynı duygular içinde, bu vatan toprağına bedel ödemesiyle olur.

*

15 Ağustos 2016 Fetö terör örgütleri ve diğer yandaşları ülkemde kahpe işgale kalkışması bu hainleri geçmişiyle bu günlere taşıyan göz yuman içteki menfaat materyalist uşaklarının yapmak istedikleri darbe girişiminin; başarısızlıkla sonuçlanması, kahraman ,Türk halkımız tarafından hainlere dersini vererek ve devletini yöneten siyasi iktidarı ve kamu yönetimini sokaklardan toparlayarak makamlarına oturtup milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmış ve tüm dünyaya ilan ederek geçmiş tarihlerden ders almayan zalimlere tekrar dersini vermiş ve iç siyaset yönetimine de mesajı hiçbir ayrım gözetmeksizin başta; fetö terörün bitirilmesi ve görülüyor ki, benden senden suçlamaları denilerek siyasi himayeler devam ediyor ve mücadele zayıflayarak perdelenmek isteniyor.

*

Türk’ün milli iradesi yozlaşarak, vatan birliğini öt eleştirme, kutuplaştırmalarla, iktidarda kalarak kötü giden ekonomiyle millet iradesini kul, köle ettirirler. Bu anlayışıyla siyasete biat zengini daha zengin dar gelirliyi daha fakir yaparak hüküm sürmek istenerek ve dış güçlerin değirmenlerine su taşınıyor. Yaşasın milli irade birliği; Yaşasın Türk’e göre demokrasi zaferi. Rabbim yar ve yar yardımı ülkemin üzerinde olsun. “AMİN”

HAKİKATTIR HAKKIN YOLUNDA MİLLETİMİZ AŞKINA

Sönmesin şafakları dalgalansın al bayrak

Bu toprakların ebedi tütecek ocaklarında

Gök kubbede yıldızları, Türk’e parlayacak

Vatan, bayrak, milletimiz, İslam aşkına.

*

Kurbanlar sıralandı nazlı hilal uğrunda

Kahramanlar şahadet şerbeti içti ufukta

Dökülen kanlarımız feda olsun yolunda

Haklıdır hakikattir, milletin istiklali aşkına.

*

Tarih boyunca ülkü uğruna koşarız

Vurulan zincirleri kıra kıra aşarız

Engelli bentleri yıkarak dalar geçeriz

Yüksek dağlarından aştık turan aşkına.

*

Etrafımız sarılsa da çelikten zırhlı duvar

İnançlı yolumuzu aydınlatan ışığımız var

Korkusuzca uğruna şahadet şerbeti içer

Medeniyet denilen canavarı yıkma aşkına.

*

Bu vatan toprağında, Türkü horlayana

Siper ettik bedenleri haçlını uşaklarına

Doğan güneş üstümüzde haktan olursa

Uzaklar yakınlaşır yarınların umudu aşkına.

*

Bastığın toprak şehit kanlarıyla sulandı

Destanlar yazıldı binlerce kefensiz yattığı

Şehitler diyarını incitme toprak şahidi

Dünya’yı değişmeyiz bu vatan aşkına.

*

Biz vatan uğruna olduksa feda

Bakın fışkıran toprağın her yanında

Canımızla tüm varlığı dolaşır kanda

Ruhumuza nakış oldu vatan aşkıyla.

*

İlahi kudretin bedenimizde şuurlu emeli

Değmesin muhabbet sofrasına namert eli

Bayrak inmez, ezanların susmasın sedası

Yurdumun üstünde ebedi kalacak aşkımız.

*

Der Mehmet boşandı gözümde yaşım

Bedenim titredi hepten kendimden geçtim

Dalgalansın şanlı vatan üstünde bayrağım

Hakikattir hakkın yolunda milletimiz aşkına.

Y.T: 19.05.2020.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir