SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

SATILIK VATANDAŞLIK!

SATILIK VATANDAŞLIK!

Dünyanın herhangi bir ülkesinde ülke vatandaşlığınızın satılık olduğuna dair billbordlara rastlasanız, görseniz, duysanız, okusanız ne hissedersiniz?

Hele bir de sudan ucuza olduğunu duysanız? Hani neredeyse bedava!

250.000 USD.

-Yazıyla- sadece ikiyüz ellibin Amerikan doları. Yani, tepeden inme Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmek için bu parayı ödemek yeterli. Bildiğim kadarıyla başka bir şartı, kuralı, testi, ön elemesi, cartı curtu yok! Basıyorsunuz 250.000 USD’ ı, karşılığında cennet gibi bir ülkenin vatandaşı olarak, sanki bu ülkede doğmuşcasına yaşıyorsunuz.Ülkeye yerleştikten sonra ulusun gelenek göreneğine, örfüne adetine uyum sağladınız mı, sağlamadınız mı, toplumla örtüştünüz mü yoksa toplum için aykırı bir tip misiniz, kimsenin umurunda değil. Yeter ki siz parayı basın!

Billboard demişken, kelimenin Türkçe karşılığını da yazayım ki durumun vehametini daha iyi anlayın. Billboard eşittir reklam panosu. Tam olarak sözlük karşılığı budur. Yani düşünün ki dünyanın diğer ucundaki bir ülkenin sair binalarının yan duvarlarında çarşaf çarşaf yayınlanan bir reklam! “Türk vatandaşlığı 250.000 USD”.

Bu billbordların süslediği bina duvarlarının dışında muhtemelen o ülkede veya ülkelerdeki otobüs duraklarında, tren ya da metro gar ve duraklarında hatta belki de hava alanlarında bile görmek mümkündür bu afişleri.

“Satılık vatandaşlık” der gibi!

Ya benim milliyetçi, vatansever ruhum kabardığı için bunları yazıyorum ya da gerçekten bu durumun tıpkı benim düşündüğüm gibi bir trajedi olduğu fikrine kapılanların çokluğu sebebiyle yazıyorum. Her halükarda kanıma dokunuyor… Kendimi özel hissettirmekten çok öte duygulara sürüklüyor beni; bu ülkede doğmuş biri olarak başkalarının da bu miktarı ödeyince benimle aynı haklara sahip olabilmesi, benimle aynı kimliği taşıması vs. vs.

Yukarıda bahsini geçirdiğim, “Satılık Vatandaşlık” reklam panolarına yer veren ülke ise Kenya!

Doğru okudunuz; Kenya.

Ayrıca, mesele sadece orada duyurulması değil ki! Yurtdışındaki eş dosttan edindiğim bilgilere göre farklı ülkelerde de 250.000 USD’ a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunabileceği biliniyor.

Bence gerçek ve orijinal Türk vatandaşları olarak düşünmemiz gereken pek çok şey var!

Düşünmek, sorgulamak, sormak…

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir