TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

ALPARSLAN TÜRKEŞ FİKİRLERİNİ DOĞRU ANLAMAK ve ŞİİRİM

ALPARSLAN TÜRKEŞ FİKİRLERİNİ DOĞRU ANLAMAK ve ŞİİRİM

Başbuğumuz Alparslan Türkeş‘in vefatının 25. sene-i devriyesinde saygı, minnetle yâd ederek. Allah (c.c) Rahmetiyle, ruhu şad mekanı cennet olsun. Ömrünü devletine ve milletinin bölünmez bütünlüğüne, Türk, İslam davasına adamış bu yolda büyük bedeller ödemiş, Türk töresi, Türk ülküsünün ayrılmaz bir bütünlüğü ile, Türklük için yaşam mücadelesini vatan ve millet sevgisinin ne olduğunu, Türk gençliğine, fikir, iman, ülkü, aşkını, mücadeleci tavrı, cesareti ve vatan severliği ile dün senin fikirlerinle birdik, gelecekte fikirlerini yaşatarak bir olacağı, Başbuğ Alparslan Türkeş dava adamlığı ve liderliği tavizsiz mücadelenin ispatıdır.
*
Bu dava yolunda kızgın güneşin sıcağından, dikenli yollardan ve her şeyden çok çetin geçmişte yaşanmışlığıyla asılsız iftiralar, işkenceler, sürgünler, gurbette hasretleri yine de vatan sevdasıyla dolu Turancı ve İslamiyet’i ruhunda yaşarcasına ispatı ve davanın ruh özü İslam, bedeni Türk milletine olan sevgi bağıyla geliştirerek yükselme konusunda, Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet İstatistik Enstitüsü, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü gibi kurum ve kuruluşların hayata geçirilmesine de öncülük eden, Alparslan Türkeş’tir.
*
Alparslan Türkeş’i doğru anlamak ve eserlerini inceleyerek okunursa Türk milletine gereği gibi hizmet etme anlayışıdır. “Türk Milliyetçiliği” ve Ülkücü Hareketin fikrini doğru kavranması asıl kaynağı 20. yüzyılda Türk milliyetçiliği fikrinin en büyük temsilcisi Türkiye Cumhuriyetinin kuran devlet adamı büyük Atatürk’tür. Mustafa Kemal Atatürk, hem fikir adamı, hem devlet adamı hem de siyasetçidir. Dünya tarihinde bu üç niteliği bir arada milletinin hizmetine ahenkli bir biçimde sunabilen pek az toplum önderi vardır. Türk milliyetçiliği fikir hareketi diğer milletlerin milliyetçiliğinden farklı olarak ırkçılık ve soykırımcı, ayrımcı temeline dayanmayan ret eden harekettir.
*
Başbuğ Alparslan Türkeş turan dünyasının gönüllerinde taht kuran, Başbuğ Türkeş; 4 Nisan 1997 tarihine kadar 80 yıllık hayatına 80 asırlık mücadele ve eylem kazandırarak, fikirde aksiyon hareketi diyen Cennet Mekan Başbuğ Alparslan Türkeş, bu aksiyonu kendi hayatında ve Ülkücü Hareketin mazisine sığdırmış ve vefatında, milyonlar bir ağızdan diyor. Başbuğlar Ölmez! Ülkücü Hareket ant içerek, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in izinden, Son Nefes! Son damla kana kadar, bazı ayrışmalarda olsa fikirde mücadele edeceğidir. Cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ruhu şad olsun.

MEKANIN CENNET OLSUN BAŞBUĞUM
Tabutun milyonlar omuzunda yürüdü,
Dünyada gör bıraktın Başbuğum.
Türk yurtları matemine büründü,
Silinmez iz bıraktın Başbuğum.
*
Kaşın gözün benzer hilale aya,
Türkün neslinden sendeki maya,
Mücadele azmin, idealin başka,
Ocaklara kor bıraktın Başbuğum.
*
Ahlakın resulün güzel huyundan,
Kayseri, Develi Türkmen köyünden,
Gelişin Ergenekon oğuz boyundan,
Ölümsüz haz bıraktın Başbuğum.
*
Türk dünyasının umudu oldun,
Uzak kalmadın gönülden gezdin,
Dört Nisanda duyuldu haberin,
Gönüllere köz bıraktın Başbuğum.
*
Der Mehmet sözünüz hatırımda,
Derdin vatanı düşürmeyin zora,
Milyonlar fikrini yaşatır yolunda,
Mekanın cennet olsun başbuğum.
Y.T:01.03.2021

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir