İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 101. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 101. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 101. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 101. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akîf Ersoy’u Anma Günü programı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İstiklâl Marşı’nın kabul edilişinin 101. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Gemlik Kaymakamı Hasan GÖÇ başta olmak üzere ilçe protokolümüz katılım sağladı.
Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programda Okul Müdürü Ali BAHADIR’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma yarışması birincisi İstiklal Marşımızla, kompozisyon ve şiir yarışmaları birincileri ise ödül alan eserleriyle programda yerlerini aldılar.
Konuşmanın ardından İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında; Celal Bayar Anadolu Lisesi’nden Naz Eylül CAN birinci, Özel Gemlik Sınav Koleji Fen Lisesi’nden Hacer Naz KARACA ikinci, Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Esmanur DÖNMEZ ise üçüncü oldu.
Kompozisyon yarışmasında ise Umurbey Celal Bayar MTAL’den Hanife TÜREDİ birinci, Atatepe MTAL’den Zeynep YAVUZ ikinci, Celal Bayar Anadolu Lisesi’nden Derin AKSAL ise üçüncü oldu.
Resim yarışmasında ise 11 Eylül İlkokulu’ndan Yağmur APARI birinci, Cumhuriyet İlkokulu’ndan Elif Güneş KÖSE ikinci, Borusan İlkokulu’ndan Ajaru MAKSATBEK ise üçüncü oldu.
Şiir yarışmasında ise Engürücük Ortaokulu’ndan Hayal Damla ARIKLAR birinci, Şehit Gökhan Aydınlı Ortaokulu’ndan İsmet Mert DEMİRKOL ikinci, Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi (Ortaokulu)’nden Ceylin DEMİRKIRAN ise üçüncü oldu.
Kompozisyon yarışmasında ise Umurbey Abdullah Fehmi Ortaokulu’ndan Zeynep ŞALVIZ birinci, Ali Kütük Ortaokulu’ndan Azra AKIN ikinci, Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi (Ortaokulu)’nden Ece SÜNGÜ ise üçüncü oldu.
Program, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan “İstiklal Marşı ” isimli oyunun sahnelenmesi ile sona erdi.
(Son Güncelleme: 16 Mart 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir