Gemlik’te “Halk Büfe”ler hizmete girdi
Gemlik’te “Halk Büfe”ler hizmete girdi

Gemlik’te “Halk Büfe”ler hizmete girdi

Gemlik’te “Halk Büfe”ler hizmete girdi

Gemlik Belediyesi tarafından uygun fiyatlı, kaliteli ve sağlıklı süt ürünleri, yumurta ve ekmek satılacak olan “Halk Büfe”ler hizmete başladı.
Gemlik Belediyesi tarafından kurulan “Halk Büfe”ler, ilçenin beş farklı noktasında hizmete açıldı. Ahmet Dural Meydanı’nda kurulan Halk Büfe’de ilk satışı Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan yaptı. Öğle saatlerine kadar büfede satış yapan Başkan Sertaslan, alışveriş yapan Gemliklilere Halk Büfeleri ve satılacak olan ürünleri anlattı.
Halk Büfelerin tanıtım programı ise Gemlik Bölge Parkı’nda gerçekleşti. Programa Başkan Sertaslan’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa 24. Dönem Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, Gemlikli muhtarlar, CHP ve İYİ Parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum ve meslek kuruluşu temsilcileri ile basın mensupları katıldı.
Sağlıklı ve ekonomik gıda
İlk olarak kürsüye gelen Bursa eski Milletvekili ve Gemlik Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Demiröz, uzun süreli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek ürünlerin kooperatiflerden temin edildiğini söyledi. Demiröz “Pandemi ve ekonomik koşullarda vatandaşlarımıza sağlıklı, hijyenik ve daha ucuz gıda temin etmeyi hedefliyoruz. Başta belediye başkanımız olmak üzere GEMTAR Yönetim Kurulumuza ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Bu projelerle Türkiye’de her şey güzel olacak”
Demiröz’den sonra söz alan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ise “Böyle güzel bir hizmeti, Gemliklilere en düşük maliyetle verilmesi çok değerli diyerek; “Zam üzerine zam. Vatandaş ekmek, yumurta, süt alamıyor. Evini ısıtamıyor. Elektrik yakamıyor. Su açamıyor. Ama vatandaş vergisini ödüyor. Bu sorunları da yereldeki güzel örneklerle, doğru projelerde her şeyin Türkiye’de de güzel olmasını sağlayacağız. Belediye başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Sertaslan: “Türkiye’de ilk belediyeyiz”
Son olarak kürsüye gelen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise “Temel gıda temin eden birçok belediye var ama süt ve süt ürünleri, yumurta ve ekmek grubunu bir araya getiren ilk belediyeyiz” dedi.
Başkan Sertaslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir kuruşunuza halel getirmiyoruz. Emin ellerdedir. Allah, sizin bize teslim ettiğiniz bütçeyi helalinden doğru işlerde en doğru rakamlarla kullanmayı nasip etsin. Az parayla en çok ihtiyaç duyulan neyse onu tespit edip onu yapmaya çalışıyoruz.”
Cumhur İttifakı’ndan hiçbir temsilcinin programa katılmadığına üzüldüğünü belirten Başkan Sertaslan, “Adına Halk Büfe dedik. Halk Büfe, Gemlik’te yaşayan halk için ismini aldı. İsminden dolayı gelmemişlerse hata etmişler. Eğer ben eksik bir şey yaptım da gelmedilerse haber göndersinler. Haklarını helal etmeleri noktasında üzerimize düşeni yapalım” dedi.
Halk Büfe fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Başkan Sertaslan konuşmasını şöyle tamamladı: “Normal şartlarda 3 bin aileye günde 3 bin ekmek vermeyi düşünüyorduk. Geçtiğimiz yıl enflasyonun yükselmesi, resmi rakamların iki üç katı artışlarla karşı karşıya olduğumuzu gördük. Bu sorunun yıllardır hükümetler aracılığıyla çözülmesini beklerken vatandaşın kan ağladığını gördük. Ne kazanırsak kazanalım yetmez oldu. 20 milyon yurttaşımız, sosyal yardımlardan yararlanıyor. Vatandaşlarımız temel gıdaya bile erişimde zorluk çekiyorlar. Market var, almakta zorluk çekiyorlar. Üretici de zorlanıyor. Biz insanları, üreten ve tüketen ile araya kimseyi koymadan bir araya getireceğiz dedik. Bir yerde açlık varsa adli vaka vardır. Sözlerimi destekliyor ve hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diyorsanız işte adımı attık. Temel gıda maddelerini bu fiyatlarla hem üreticiyi hem yurttaşımızın yüzünü güldürebilecek duruma getirdim ya, çalışma arkadaşlarıma, büfelerimize sahip çıkan muhtarlarımıza teşekkür ediyor, Allahıma şükrediyorum. İnşallah bir gün Halk Büfelerin olmadığı, insanların rahatça harcama yapabildiği bir ülkede buluşmayı diliyorum.”
Halk Büfeler Ahmet Dural Meydanı, Balıkpazarı Alemdar Caddesi, Gemlik Bölge Parkı, Orhangazi Caddesi Atatürk Stadı yanı ve Ahmet Süren Meydanı’nda hafta içi 8.00 – 17.00, cumartesi 8.00 – 13.00 arası hizmet verecek.
Halk Büfe’lerde 200 gr ekmek 1,75 Lira, 3 litre pastörize süt 22 Lira, 5 litre pastörize süt 35 Lira, 15’li yumurta 16,5 Lira, 500 gr tereyağ 42 Lira, 500 gr tost peyniri 28 Lira, 500 gr lor peyniri ise 14 Lira fiyatla satılacak.

(Son Güncelleme: 21 Ocak 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir