İlk maaşlarını aldılar
İlk maaşlarını aldılar

İlk maaşlarını aldılar

İlk maaşlarını aldılar

Engelsiz Montaj Atölyesi’nde çalışan gençler ilk maaşlarını aldılar.
Gemlik Belediyesi, sosyal projeler ile engelli bireyler için hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. “Engelsiz Yaşam Gemlik’e Uğurla Gelecek” diyerek Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde çalışmaya başlayan Gemlik Belediyesi, engelli gençlerin istihdama katılmasını sağlıyor.
Engellilere yönelik sosyal proje ve uygulamaları takdir toplayan Gemlik Belediyesi, Engelsiz Taksi bedensel engeli bulunan Gemliklileri bulundukları yerden alıp istedikleri yere ücretsiz götürüyor, daha sonra yine istedikleri bırakıyor. Müdürlük bünyesinde kurulan Engelsiz Destek Birimi’nde sosyal ve hukuki desteğe ihtiyaç duyan Gemliklilere çeşitli konularda destek olunuyor. Vatandaşların ekonomik durumları nedeniyle satın alamadıkları hasta yatağı, işitme cihazı ve çeşitli ihtiyaçlarının sağlanması için çalışmalar yapılırken ihtiyaç duyulan konularda hukuki destek ve yönlendirme de Engelsiz Birimi’nde sağlanıyor. Ayrıca Kumla sahilinde kurulan Engelsiz Plaj’da yine bedensel engeli bulunan bireylerin güvenli ve rahat şekilde denize girmesi sağlanıyor.
Engelli bireyler istihdama katılıyor
Bu uygulamaların yanı sıra bir diğer önemli çalışma olan “Engelsiz Montaj Atölyesi” de meyvelerini vermeye başladı. Faaliyete devam eden Engelsiz Montaj Atölyesi’nde görev alan bireyler, basit montaj işleri yapıyor. Bu bireyler, bölgemize faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duydukları, yeteneklerine göre gerçekleştirdikleri çeşitli parça montaj çalışmalarında ilk maaşlarını da aldılar.
Sosyal çalışmalarının Türkiye’ye örnek olma yolunda ilerlediğini söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’te sosyal destek alanında yeni bir anlayışı hayata geçirdiklerini söyledi.
Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Engelsiz Montaj Atölyemizde, sağlık ve güvenliklerini yakından takip ettiğimi yedi gencimiz çalışıyor. Gençlerimiz kendi yeteneklerine göre çeşitli parça montaj işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Firmalarımız da bu konuda çocuklarımızdan destek alarak onlara yaptıkları işler karşılığında ödeme yapıyorlar. Böylece istihdamda engelleri ortadan kaldırıyoruz. Önümüzdeki dönemde Engelsiz Montaj Atölyemizde daha fazla gencimizin görev alarak hem sosyalleşmelerini hem de gelir elde etlerini hedefliyoruz.”
(Son Güncelleme: 11 Ocak 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir