Gemlik'te Eğitim Çalışmaları Anlatıldı
Gemlik'te Eğitim Çalışmaları Anlatıldı

Gemlik’te Eğitim Çalışmaları Anlatıldı

Gemlik’te Eğitim Çalışmaları Anlatıldı

Gemlik Ak Parti ilçe başkanlığında düzenlenen basın toplantısında önümüzde ki dönemde eğitim alanında yapılacak olan çalışmalar anlatıldı.
AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ve İlçe başkanı Şamil Yiğit ile belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanlarının da katıldığı açıklamada Milli Eğitim Bakan yardımcısı Sadri Şensoy ile yapılan görüşmelere ve ilçe ile alakalı verilen brifing üzerinde duruldu.
AK Parti ilçe başkanı Şamil Yiğit, “önümüzdeki dönemde, Çevre yolunun hastane altında kalan bölümde bir özel bir firma tarafından zemin etütleri de yapılan alana ana, ilk ve ortaokul yapılması, Roda imam hatip lisesi alanına hem okul hemde dışarıdan gelen vatandaşların faydalanabileceği spor salonu yapılması, Lale Kemal Kılıç okuluna anaokulu yapılması, fiziki ömrünü tamamlayan Şehit Cemal Umurbey Abdullah Fehmi okullarının yeniden yapılmasının yanı sıra, yıkılan Gemlik Endüstri Meslek Lisesinin yerine Gemlik Gübre Mesleki ve Teknik anadolu lisesinin yapılarak hizmete girmesinin ardından, hali hazırda Endüstri Meslek lisesi olarak kullanılan binanın da Fen lisesi olarak kullanılmasını” talep ettiklerini söyledi.
İlçe başkanı Şamil Yiğit ayrıca, “Gemlik Gemport Anadolu lisesine spor salonu yapılması, Küçük Kumla’da bulunan Ali Kütahya ilk ve ortaokulunun fiziki şartlarının düzeltilmesi ve Cumhuriyet mahallesinde eğitim vadisi olarak planlanan bölgeye Turizm Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi yapılaması için çalışmaların devam ettiği” ifade etti.
Ak Parti Bursa Milletvekili ve Gemlikli hemşehrimiz Zafer Işık’ta “hizmete girdikten bu tarafa 13 bin kişiye hizmet veren Esınav merkezine ilave ikinci bir esınav merkezinin daha açılmasının gündemde olduğunu, çevreyolunda geçişlerin tehlikesiz bir duruma getirilmesi için üst geçit yapımının 2022 yılında tamamlanacağını, Engürücük köyüne doğalgaz verilmesi için çalışıldığını” söyledi. Işık, “TOGG Otomobil fabrikasının inşaatının hızla devam ettiğini ve Gemlik’in her geçen gün daha da büyüdüğüne” işaret ederek, “bu alana ayrıca bir batarya fabrikasının kurulumunun yapılacağını bu işlerle birlikte devlet projesi olan Lojistik Tren konusunda da çalışmaların devam ettiğini” belirtti.
(Son Güncelleme: 1 Kasım 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir