Navodari heyeti GTSO'yu Ziyaret Etti
Navodari heyeti GTSO'yu Ziyaret Etti

Navodari heyeti GTSO’yu Ziyaret Etti

Navodari heyeti GTSO’yu Ziyaret Etti

Gemlik’in kardeş şehri Romanya’nın Navodari belediye başkanı Florin Chelaru , Eski Başkan Matei Nicolae, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte GTSO’yu ziyaret ettiler. Heyeti Oda Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir , Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Kadın Girişimciler Kurulu karşıladılar. Karşılıklı görüşmelerin gerçekleştiği organizasyonda açılış konuşmasını Oda Meclis Başkanı Hasan Yıldırım yaptı. Konuşmasında “Öncelikle kardeş şehir Navodari heyetini odamızda ve Zeytinin başkenti Gemlik’te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirmek isterim. Odamız 1897 yılında kurulmuş 2000 üyesi ile ülkemizin en eski odalarından biri konumdadır. Burada yapacağımız istişarelerle birlikte karşılıklı ekonomik ilişkileri güçlendireceğimizi umar hepinize saygılar sunarım “ dedi.
Oda başkanı Ağdemir Gemlik ekonomisi ve Romanya ile ekonomik ilişkilerimiz hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ağdemir yaptığı konuşmasında; “Sizleri, odamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Gemlik konumu itibariyle, 12.yüzyıldan beri hep bir ticaret merkezi olmuştur. Gemlik, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Odamız 1897 yılında kurulmuş olup, 124 yıllık geçmişi ile ülkemizin en eski ve en köklü odaları arasında yer almaktadır. Odamız, Türkiye’de ilk akredite olan odalar arasındadır. Bursa’da TSE İSO 9001 belgesi alan ilk Kamu kurumudur. Teknolojik alt yapısı, deneyimli personeli, interaktif bir çok Uygulaması ile ilkleri başaran odamız , üyelerine kesintisiz beş yıldızlı hizmet sunmaya devam etmektedir.
Gemlik ; ulusal ve uluslararası bir çok şirketin yer aldığı , Türkiye’nin İlk 500’e giren belli başlı sanayi tesislerinin bulunduğu , limanları, avrupa deniz yollarına yakınlığı,sanayisi,serbest bölgesi,zeytini ile büyük bir değerdir. Özellikle ilçemizde kurulacak olan yerli otomobil fabrikası ile (TOGG) Gemlik gücüne güç katacaktır. Bu noktada , bir çok yan sanayi ve tesisi de Gemlik’te kurulacaktır. Navodari kardeş şehir ilişkilerimiz 1999 yılından bu yana devam etmektedir. Bu süregelen ilişkimizin ekonomiye yansımaları ne yazık ki gerçekleşmedi. Gemlik üzerinden Romanya ile de ticari faaliyetlerimiz aktif olarak devam etmektedir. Özellikle seramik, mermer ve taş sanayi, makina ve kimyevi mamuller sektörlerinde ihracatımız bulunmaktadır. Odamız aracılığıyla 2020 yılı itibariyle yapılan ihracatta toplam işlem hacmi 10 milyon 650 bin dolar, 2021 yılı ilk 8 ayı itibariyle toplam işlem hacmi ise 4 milyon dolardır. Odamız aracılığıyla 2020 yılı onaylanan belge sayısı 640, 2021 yılında ise 420 dir.
Odamız kanalıyla yapılan ihracatlarda , Romanya ilk 5 ülke içerisindedir. Bursa’nın Romanya’ya 2020 yılı ihracatı 583,4 milyon dolar, ithalatı ise 108.1 milyon dolardır. Bundan sonraki süreçte Romanya ile sıkı dış ilişkiler kurmamız büyük temennimizdir. Bizler üzerimizi düşen sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazırız “ dedi.
Son olarak söz alan Navodari beleye başkanı Florin Chelaru karşılıklı ekonomik işbirliklerinde bahsederek “ Öncelikle bizleri burada ağırlamanızdan çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Bende şehrimden kısaca bahsetmek isterim. Türklerle ve Türk çalışanlarla çalışmayı bizler çok seviyoruz. Özellikle inşaat sektöründe bir çok Türk şirketi iş yapmaktayız. An itibari ile devam eden rafineri projesinde 500 Türk çalışmaktadır. Bundna sonra da ticariilişkilerimizin artarak devam etmesi temennimizdir “dedi
Ardından Oda Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir ve Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ziyaret anısında Florin Chelaru’ya Gemlik temalı tablo ve tabak hediye edildi.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir