Yalova Gazeteciler Derneği Üyesi İrfan Aydın Kesin İhraç Talebiyle Disiplin Kuruluna Sevk Edildi
Yalova Gazeteciler Derneği Üyesi İrfan Aydın Kesin İhraç Talebiyle Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

İrfan Aydın Kesin İhraç Talebiyle Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Yalova Gazeteciler Derneği Üyesi İrfan Aydın

Kesin İhraç Talebiyle Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

 

Önce Aday Oldu Sonra Geri Çekildi

29 Ekim 2021 Cuma günü gerçekleştirilen Yalova Gazeteciler Cemiyeti 9. Olağan Kongresi’nde, önce başkan adayı olan İrfan Aydın kongreye kısa bir süre kala Yalovalı gazeteci Bülent Güler lehine adaylıktan çekilmişti.

 

Açıklamaları Büyük Tepki Çekti

İrfan Aydın, kongre sonrası kendisinin de yer aldığı listenin seçimi kaybetmesi üzerine, sosyal medyada kendi hesabından canlı yayın yaparak kongre süreci ile ilgili açıklamalar yapmıştı. Aydın, açıklamaları nedeniyle dernek üyesi olan ve olmayan çok sayıda gazetecinin tepkisini çekmişti. Dernek üyesi gazetecilerin şikayetlerini yazılı olarak da dernek yönetimine iletmesi sonrasında toplanan dernek yönetimi aldığı karar ile İrfan Aydın’ı kesin ihraç talebiyle dernek disiplin kuruluna sevk etti.

 

İrfan Aydın’dan Akılalmaz Yalan ve İftiralar

Yönetim kurulu tarafından alınan, disiplin kuruluna kesin ihraç talebiyle yapılan sevk kararında yazan gerekçeler, yenilir yutulur cinsten değil. Sevk kararında; “Eldeki yazılı ve görsel deliller ışığında İrfan Aydın, yaptığı 1 saat 13 dakikalık canlı yayında, gazetecilik mesleğinin onurlu ve bir çok başarıya imza atmış bir mesleki kuruluşu olan Yalova Gazeteciler Derneği tüzel kişiliğine, derneğin başkanı sayın Ayhan Polat’a, Yalova Gazeteciler Derneği’nin her biri birbirinden kıymetli ve liyakatli üyelerine, derneğin en üst kurulu olan saygıdeğer kongre delegelerine, kongrede delegelerinin tamamının oy birliği ile seçilen kongre divanına, divan başkanı ve üyelerine, Atatürk’ün kenti Yalova’nın manevi ruhuna, Yalova’nın mülki amiri sayın valimize, bir sanayi kenti olan Yalova’nın, Türkiye’ye ve ekonomisine katma değer üreten köklü sanayi kuruluşlarına, Türkiye’nin süs bitkisi, seracılık ve fidancılık başkenti olan Yalova’nın bu sektördeki imajına, kongre sürecinde birlikte yol aldığı en yakın çalışma ekibindeki gazeteci arkadaşlarına bile akla ziyan, mesnetsiz, hiç bir delili bulunmayan, gerçek dışı, kişilik haklarını rencide edici, insanların mesleki onurlarını kırıcı, toplum içinde küçük düşürücü, eleştiri sınırlarını aşan, kanunlara aykırı, gazetecilik etik değerleriyle bağdaşmayan, değil bir gazetecinin aklı selim hiç bir insanın bile asla kullanmaması gereken ağza alınmayacak argo ifadeler kullanmak suretiyle hakaret etmiştir.” deniliyor.

Yalova Gazeteciler Derneği Disiplin Kurulu’nun alacağı karar tüm Yalova Kamuoyu ve basın camiası tararfından merakla bekleniyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir