BÜYÜKATAMAN; ÜMİT EDİYORUM Kİ, HDP’NİN KAPATILMASI GERÇEKLEŞECEKTİR
BÜYÜKATAMAN; ÜMİT EDİYORUM Kİ, HDP’NİN KAPATILMASI GERÇEKLEŞECEKTİR

BÜYÜKATAMAN; ÜMİT EDİYORUM Kİ, HDP’NİN KAPATILMASI GERÇEKLEŞECEKTİR

BÜYÜKATAMAN; ÜMİT EDİYORUM Kİ, HDP’NİN KAPATILMASI GERÇEKLEŞECEKTİR

MHP İlçe Başkanlığının düzenlemiş olduğu toplantıya MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman katıldı. Toplantıda MHP genel sekreterinin yanı sıra MHP MDK Üyesi Muhammed Tekin, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz’ da yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Özcanbaz “bizler elimizden geldiği kadar sizlerin ve Gemlik’in sorunlarını gündemimize almaya gayret ediyoruz. Belediye Meclis üyelerimiz vesilesiyle olumlu muhalefet anlayışı ile Gemlik’e katma değer sağlamaya gayret ediyoruz” dedi.
‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa biz varız’
İsmet Büyükataman, uzun bir aradan sonra Gemlik’te bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Konuşmasının devamında, ülke gündemi ile alakalı değerlendirmelerde de bulunan genel sekreter, HDP’nin kapanma davası ile alakalı bilgi verdi.
Büyükataman; “zorlu bir pandemi süreci geçirdik aşının yaygınlaşması ile normalleşmeye, sıkıntılardan kurtulmaya başladık. TBMM dün itibari ile yeni dönem çalışmaları ile alakalı başlangıç yaptık. Temenni ediyorum ki bu yeni dönemde toplumumuzun pandemiden kaynaklanan sıkıntılar başta olmak üzere çözüm bekleyen toplumun bütün temel problem alanlarıyla alakalı çözümlerin ele alındığı, verimli ve huzurlu bir çalışma dönemi gerçekleştireceğiz. Yeni dönemde Türkiye’nin cumhuriyetin 3’üncü evresi olarak nitelendirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni bütün kurum ve kararlarıyla yerleşmesi hususunda bir dizi adım atmayı umut ediyoruz. Yeni bir anayasa yapımı başta olmak üzere, siyasi partiler kanunu, seçim sistemi gibi temel konuların yeni yönetim sistemine uygun hale getirilmesi ve toplumun beklentilerine cevap olabilecek düzenlemelerin ele alınmasına dair bir çalışma yakın zamanda mecliste başlayacak. Bu konuda Cumhur İttifakı olarak toplumun beklentilerine ve sistemi tıkayan problem alanlarının bertaraf edilmesine çözüm olabilecek hazırlıklar içerisindeyiz. Meclisin topyekûn irade koyması halinde kısa süre içerisinde bu konuların bir bir hayata geçirilmesi hususunda çalışmalar ortaya koyacağız. 15 Temmuz 2016 Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde çok önemli bir tarih ve yeni bir dönemin başlangıcına imkan sağlayan önemli bir geçiş dönemi. Cumhur İttifakı o meydanlarda aziz milletimizin ödediği bedeller üzerine vermiş olduğu iradeler zemininde milletimizin gönlünde karşılık buldu ve oluştu. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak 52 yıllık geçmişi olan Türk siyasi hayatının en köklü siyasi partilerinden biriyiz. Bizim siyaset anlayışımız ‘önce ülke ve milletin sonra parti ve ben’ anlayışı ile ifade edilebilir. Sevdası Türkiye olan önceliğini hayat tarzını Türkiye’nin bekasında bulan ve ifade eden bir hareketin mensuplarının Türkiye’nin bekası tehdit altındayken geleceğin büyük tehdit ve tehlike altındayken başka bir hesap yapması zaten mümkün olmazdı. Bu nedenledir ki 15 Temmuz bir milattır. 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin maruz kaldığı tehdit ve tehlikeler siyaset kurumunun ve bu kurumun aktörlerinin değişen ve gelişen şartlara göre yeniden bir vaziyet almasını önceliklerin bir kez daha gözden geçirilmesini mecburi hale getirmiştir. ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa biz varız’ anlayışından hareketle devletimizi ayağa kaldırmak adına Adalet ve Kalkınma Partisi ile bir ittifak oluşturduk” dedi.
‘HDP, PKK’nın siyasi uzantısıdır.’
MHP Genel Sekreteri Büyükataman “biz bu ülkede doğulusuyla batılısıyla, kuzeylisiyle güneylisi ile kendisini nasıl ifade ediyorsa etsin bir kardeşlik hukuku anlayışı içerisinde ve büyük bir Türk milletinin mensubu olmak doğrultusunda gurur duyan insanlar olarak et ve tırnak misali bin yıldır bu coğrafyada yaşayan insanlar olarak, bu coğrafyayı ödediği bedellerle birlikte vatan haline dönüştüren insanlar olarak biriz ve beraberiz. Türkiye’de sanki bir ‘Kürt sorunu’ varmışçasına ana muhalefet parti tarafından suni bir problem yaratılmaya çalışılıyor. Türkiye’de vatandaşın iradesi ile Mecliste temsil imkanı bulan bir sürü siyasi parti var. Bunlardan bir tanesi de HDP’dir. Bu siyasi parti terör örgütü PKK ile yıllardır bütün ısrarlara rağmen ilişkilerini hiç eksik etmedi ve gizlemedi. Mecliste yer aldığı günden bu yana bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı gibi davrandı. Bütün iyi niyetlere rağmen gelinen noktada artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hukuk devleti olmanın gereği HDP ile ilgili bilindiği üzere bir kapatma davası açılmıştır. Anayasa Mahkemesi’nde bu dava hala devam etmektedir. Yakın zamanda kapatma davası ile ilgili bir takım eksiklikler tespit edilmişti bunlarla ilgili ek savunmalar verildi. Umut ediyorum ki kapatma davası gerçekleştirilecek. Böyle bir süreçte PKK’nın siyasi uzantısı olduğu herkesçe bilinen kendileri tarafından da gizlenmeyen bu şer örgütünün mümessili konumundaki bir siyasi partiyi meşrulaştırmak adına sözde ‘Kürt sorunu’ üzerinden yeni senaryolar hayata geçirilmeye çalışılıyor. Buna ön ayak olan ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Türkiye’de bir Kürt sorunu yoktur. Türkiye’de kendini Kürt diye ifade eden kardeşlerimizi sorunmuş gibi takdim etmek varlılarını bir sorunmuş gibi algılamak bu millete ihanettir” ifadeleri ile konuşmasını noktaladı.
(Son Güncelleme: 2 Ekim 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!   Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını …

1 yorum

  1. büyük ümit ediyorumki inşallah kapatılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir