BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL’DAN BORSAYA ZİYARET
BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL’DAN BORSAYA ZİYARET

BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL’DAN BORSAYA ZİYARET

BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL’DAN BORSAYA ZİYARET

Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İlçe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Başkanı Şükrü Aksu ve heyeti ile borsaya ziyarette bulundular.
Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, Meclis Başkanı Mustafa Doğan ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Erdinç Ersan karşıladılar. Ziyaret sırasında; Gemlik Zeytini, Lisanslı Depoculuk, Sofralık Zeytine Destek, Gemlik Zeytini Festivali, tarımın güncel sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Borsaya Başkanlarına misafirperverliği için teşekkürlerini sunarak söze başladı. Sarıbal Gemlik Ticaret Borsası’nın 2003 yılından itibaren sahip olduğu Coğrafi İşaretli “Gemlik Zeytini” adına yapılan başarı ve faaliyetler için tebriklerini iletti. Ardından Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Zeytinin Başkenti 6.Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali’nin organizasyonda emeği geçenlere bölgemiz ekonomisine vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Toplantıda Başkan Çakır ise; Borsanın çalışmaları ile ilgili, Gemlik Zeytinin Coğrafi İşareti. Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaretin tescili başvurusu, Lisanlı depoculuk çalışmaları, Gemlik Zeytini Festivali, fuar tanıtımları, çiftçilerin sorunları yaşanan mevsimsel değişiklikleri gündeme getirerek. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaşanan “Sel, fırtına, doludan dolayı etkilenen çiftçilerimizin bu sene sıkıntı yaşamadan zeytin hasadının tamamlamalarını diliyor. Ayrıca risklere karşı alınacak önlemlerle güçlü yapılara sahip kooperatif veya birliklerin kurulması, desteklenmesi ile tarımda daha güçlü olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Borsa Başkanları Sarıbal’a nazik ziyareti nedeni ile teşekkürlerini ileterek Coğrafi İşaretli Gemlik Zeytini hediye ettiler.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir