Vatan,Ulus ve Bayrak
Vatan,Ulus ve Bayrak

Vatan,Ulus ve Bayrak

Vatan,Ulus ve Bayrak

Bugün 19 eylül Gazi ve Şeitlerimizi anma günüydü. “Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” ünvanı verilmiştir. Bu tarihe atfen her yıl 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kutlanır”
Bir millleti millet yapan üç unsurdur Vatan,Ulus ve Bayrak
Vatan: Üzerinde yaşadığın yaşam koşulları için mücadele ettiğin ve her ne pahasına olursa olsun terketmek istemediğin yerdir vatan
Ulus : Vatan toprağı üstünde birlikt e yaşadığın tarihsel,ekonomik,ruhsal ve kültürel olarak ortak özellikler gösteren insan topluluklarına ulus denir.Bir kader ve yoldaşlık bilinç ortaklığı oluşmuştur.
Bayrak: Vatan,Uluş ve Bağımsızlığı temsil eder.
Ben ezelden beridir hür doğdum hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.
Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım.
Yırtarım dağları enginlere sığmaz taşarım.
Şair ne güzelde özetliyor
Bayragımız bir ulus olarak çeşitliliklerimizin bize verdiği zenginlik ve güç ile Malazgirt’den, Çanakkale’ye,Canakkale’den Dumlupınar’a,kadar sırt sırt’a omuz omuz’a gözünü bir an için bile kırpmadan feda eden şehit ve gazilerimiz sayesinde özgürlük ve bağımsızlık simgesi bayrağımız gökler de dalgalandırabiliyoruz.
Bizler Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Olarak bu vatan için canlarını veren şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak için Ulus birlik ve beraberliğini kuvvetlendirmek ve değerlerimize saip çıkmak adına bu önemli günde Bursa Master takımı ile Gemlik atatürk stadın da bir araya geldik. Yaklaşık seksen kişilik bir ekip ile birlikteydik . Gemlik Atatürk Stadında Saat 10:00 da Gazi ve Şehitlerimizi anma günü anısına 50 yaş üstü eski Bursa Masterler (Eskimeyen Kramponlar) ile Gemlik Master takımları arasında bir dostluk maçı yapıldı. Maç öncesi bir dakikalık saygı duruşu ve ardından başlayan maçı Bursa Master takımı 6-4 kazandı. Kazanmak veya kaybetmek önemli değildi.Maç sonu yapılan kahvaltının ardından butür birlikteliklerin hepimize iyi geldiğini gördük.Başında da söylediğimiz gibi önemli olan tüm farklılıklarımızla eskisinden daha fazla istek ve kuvvetle bir arada olmayı başarmalıyız.
Bunun için başta Bursa master takım sorumluları Kamil,Murat,İbrahim, Bülent,Gürcan,Müjdat abilerimize,İlçe Spor Müdürü Berkant bey,İlçe Milli Eğitim Müdürü Memet Duran,Liman Başkanı Asım Uslu,Gemlik akadami kurucusu Erdal Akkaya,Altınayak kurucusu Alpaslan Ilgın,Gemlik Belediyesine çalışanları Ahmet Dedetürk, Çağrı Selcuk, organizasyonda bulunan tüm dernek üyeleri ve sponsor olan Alkan Zeytinlerine çok teşekkür ederiz.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir