MAG-DER KBRN EĞİTİMİ ALDI
MAG-DER KBRN EĞİTİMİ ALDI

MAG-DER KBRN EĞİTİMİ ALDI

MAG-DER KBRN EĞİTİMİ ALDI

Maglılar, kurulduğu günden bugüne ara vermeden eğitim almaya devam ediyor.
Bilindiği gibi Arama ve kurtarma ekiplerinin en çok zorlandığı afet , kimyasal sızıntı , biyolojik saldırı, yada sabotajlar gibi durumlarda müdahale etmektir.
Bugün üyelerinin akademik anlamda da eğitim almasını önem addeden dernek,Eğitim Grubu Sorumlusu Özgür Özmen ve üyelerinin organize ettiği KBRN (Kimyasal biyolojik radyasyon nükleer) Eğitimi düzenlediler.
Toplamda dört gün süren eğitim Bursa AFAD bünyesinde bulunan Uzman KBRN Eğitmenleri tarafından verildi .
Eğitim kimyasal sızıntı ,sabotaj , Nükleer saldırı ve radyasyona maruz kalma durumlarında korunma ve müdahale ağırlıklı gerçekleştirildi .
İl Başkanı Yusuf Yumru; “Bursa’nın çok fazla ağır sanayi tesisine sahip olduğunu özellikle de Gemlik’in kimyasal ağırlıklı tesisleri bulunduğunu.” söyledi.
Yumru; “Ekiplerini sadece depremlere müdahale üzerine yetiştirmediklerini olası acil durum ve her afet türüne müdahale edebilecek şekilde yetiştirdiklerini”belirtti .
Yumru; Sanayi tesislerinin üretim alanlarına göre risk ve tehlikeleri hakkında halkı bilgilendirmeleri hususunda hiç bir girişimleri olmamasının doğru bir davranış olmadığını da sözlerine ekledi.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir