Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi
Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

BİR KAÇ AY SONRA DÖVİZ VE ENFLASYON

BİR KAÇ AY SONRA DÖVİZ VE ENFLASYON

Döviz fiatlarının düşmesinde, kurban bayramı masrafları ile tatil giderlerinin büyük payı olduğunu biliyoruz. Çünkü halkımız bankalardaki döviz mevduatlarının bir bölümünü harcadı.

Yani, bayram öncesi Ocak ayındaki döviz mevduatı 236 milyar dolardı. Bayram sonrası bu rakam, 230 milyar dolara indi.

Yastık altı dövizcileri de, dövizlerinin bir miktarını bozdurdular ve bayram öncesi yaşanan döviz kuru düşmesine katkı sağlamış oldular.

Piyasa dövize doyunca, döviz fiatları düştü ve Türk Lirası, biraz kıymetlendi. Bayram sonrası döviz fiatları biraz kıpırdadı. Ama Amerika’daki bono faizleri düşünce ve ihracatımız Temmuz ayında, 200 milyar dolarla rekor kırınca, artış eğilimindeki döviz tekrar inişe geçti. İşte tam bu noktada, enflasyon oranları açıklandı.

Enflasyon oranı, (18,95) oranı ile son 26 ayın en yüksek rakamına ulaşmıştı. Bu günlerde inişe geçen döviz fiatlarının, kurban bayramı öncesindeki noktaya ulaşacağını düşünüyoruz.

Çünkü döviz, faiz ve enflasyon oranının, birbirlerine bağımlı olduklarını, biliyoruz. Peki, birkaç ay içinde döviz fiatlarının durumu nasıl olacaktır.

Bir kere yükselen enflasyon, döviz fiatlarını yeniden tırmandıracaktır. Memur ve kamu işçilerine verilecek zamlarda hem gelecek oyların enflasyon oranlarında, hem de döviz fiatlarında etkili olacaktır.

Salgın hastalıkta olabilecek tırmanmalar ile yangın ve sel felaketlerinden çıkacak sonuçlarda hepimizi hem ekonomik hem de toplumsal olarak, etkileyecektir. Ülkemiz belki de en kritik altı ayile karşı karşıyadır.

GÜNÜN SÖZÜ

Minnet ağır bir yüktür. Kimse bu yükü taşımak istemez.

“DENİS DİDEROT”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir