Sevgi İzi güven sağlıyor
Sevgi İzi güven sağlıyor

Sevgi İzi güven sağlıyor

Sevgi İzi güven sağlıyor

Sevgi İzi projesi, Gemlik Belediyesi’nin desteği ile daha çok insana ulaşıyor.
Alzheimer hastası yaşlılar ve otizmli çocukların evlerinden ve ailelerinden uzaklaşması durumunda hızla bulunup tanınması için uygulanan “Sevgi İzi”, Gemlik’te her geçen gün daha çok insana ulaşıyor.
Sevgi İzi, kişilerin bileklerine numara yazılması şeklinde uygulanıyor. Kişiye özel bu numaralar kolluk güçleri ile paylaşılıyor. Böylece evlerinden ve ailelerinden habersiz uzaklaşan, tek başına dolaştığı görülen Alzheimer ve otizmli kişiler bu numaralardan tanınarak hızla ailelerine ulaştırılıyor. Gemlik Belediyesi ve Nardugan Tattoo işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmada vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor.
Sevgi İzi projesinde tamamen vegan, hayvansal içerikli olmayan kök boyaları kullanılıyor. Resmi onaylı firmalardan temin edilen dövme boyaları, can yakmayan tek kullanımlık özel iğneler ile uygulanıyor. Sevgi İzi’nin uygulanması yaklaşık 10 dakika sürüyor. İşlem sonrası ile dövme bölgesine özel kremlerle basit bakım işlemleri yapılıyor. Çalışmanın, uygulandığı kişi sağlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi de bulunmuyor.
Projede kendi bakımlarını yapamayan ev evlerinden çıkamayan Alzheimer hastası yaşlıların Sevgi İzi uygulaması evlerinde de gerçekleştirilebiliyor. Şimdiye kadar 150 kişiye Sevgi İzi uygulanırken bunların 100’ü otizmli çocuk, 50 kişi ise Alzheimer hastası yaşlılar olarak belirlendi.
(Son Güncelleme: 28 Temmuz 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir