Güvenlik güçlerine haksızlık etmeyelim...
Güvenlik güçlerine haksızlık etmeyelim...

Güvenlik güçlerine haksızlık etmeyelim…

Güvenlik güçlerine haksızlık etmeyelim…

Gemlik’te son günlerde yaşanan bir takım acı veren olaylarla alakalı özellikle ilçemizde cansiparene görev yapan güvenlik güçlerini yıpratıcı yorumlar özellikle sosyal medya hesaplarında göze çarpmakla birlikte  yapılan haberlerde de  yorum olarak olarak karşımıza çıkıyor.

Gemlik’te 25 yılı aşkın gazetecilik mesleğini yapmaya çalışan bir kardeşiniz olarak şunu belirtmekte fayda görüyorum.

Mesleğe ilk başladığımız yıllarda yaşanan adli olaylarda zanlı veya zanlıların yakalanması günler hatta aylar alıyor, çoğu başka İllerde yakalanıp aylar sonra adli makamlara sevk ediliyordu.

Ancak gerek polis ve gerekse jandarma ekipleri, hem gelişen teknolojinin imkanları hem de bölgeye hakim olmalarından dolayı zanlı veya zanlılar çok kısa sürede yakalanarak adli makamlara 24 saati geçmeden teslim ediliyor. Toplumun çok azı bunu biliyordur. Özellikle cinayetle sonuçlanan adli olaylarda dosya adliyeye gidene kadar görev yapan ilgili birimdeki polisler evlerine dahi gitmiyor mesai mevhumu tanımıyor. Bu durum  bazen günler alabiliyor.

Son yaşanan gerek bir çocuğun öldürülmesi olayında anne ve baba çok kısa sürede gözaltına alındı, alt kat komşusunu öldüren zanlı daha oturduğu siteden çıkmadan yakalandı, dayısını öldüren zanlı ilçeden çıkamayacağını anlayınca güvenlik güçlerine teslim oldu.

İşin özü,  evinde çocuğuna işkence yapan bir aile, alt kat komşunu evine çağırp bir şekilde ölümüne  sebep olan komşu, iddialara göre kilometrelerce uzaktan gelip dayısını katleden yeğenin önceden tespit edilmesi hiç bir şekilde mümkün değildir malesef.

Burada sorgulanması gereken, suçun oluştuğu andan itibaren alınması gereken tedbirlerin alınıp suçlu yada suçluların en kısa zamanda yakalanıp adli mercilere teslim edilmesidir.

Bu konuda cansiperane görev yapan tüm güvenlik güçlerimizi tebrik ediyoruz.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir