Gürhan Adana'dan "Yağmur Meleği"nin romanı
Gürhan Adana'dan "Yağmur Meleği"nin romanı

Gürhan Adana’dan “Yağmur Meleği”nin romanı

Gürhan Adana’dan “Yağmur Meleği”nin romanı

Gazeteci yazar Gürhan Adana’nın yeni kitabı Yağmur Meleği, Sentez Yayıncılık’tan çıktı.
Adana 7’nci kitabında, insanoğlunun iç dünyasında barınan gizemlerin perdelerini aralıyor. Melek’in tutkuyla bağlandığı Ulvi’den aşkına karşılık bekleyişi, adamın kurulu düzenine karşı sessiz bir mücadeleye dönüşüyor. Melek, aşk çağrıları karşısında bocalayan Ulvi’de matematiksel zekâ, şairane ruh ve dev gibi yüreği aynı potada biçimlendirmeye çalışıyor. Derin aşk beslediği adamda eksikliğini gördüğü dev gibi bir yürek kendini gösterebilecek mi? Yoğun çağrışımlı anlatım biçimiyle okura kendini sevdiren Gürhan Adana, aşkın insan ruhundaki derin etkilerini gözler önüne seriyor bu romanında.
208 sayfalık kitabın editörlüğünü Şirin Gürkan, kapak tasarımını Nagehan Çalışkan, iç düzen çalışmasını ise Sadık Asa gerçekleştirdi.
Kitabının, kısa aralıklar vererek sürdürdüğü 8 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Adana, “Yağmur Meleği, bazı dönemleri geceli gündüzlü ilerleyen bir çalışmanın ürünü oldu. Yazmanın her aşamasında çevremdeki bazı kimselerin fikirlerinden yararlanma fırsatı da buldum. Özellikle kurgu aşamasında kitap dosyasını okuyarak görüş belirten Gamze Duysak ve Aysun Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Adana, bu arada 1 ay önce yeni bir kitap çalışmasına başladığını sözlerine ekledi.
GÜRHAN ADANA 1968 yılında Yenişehir’de dünyaya geldi. İlkokulu Bursa Barboros İlkokulu’nda okuduktan sonra Yenişehir’de dedesi ve babaannesinin yanına yerleşti. Ortaokulu Yenişehir Osmangazi Lisesi’nde okudu. Lisede öğrenimini yarıda keserek gazeteciliğe yöneldi. İlçede çeşitli gazetelerde muhabirlik yıllarından sonra 1992 yılında Olay gazetesinde çalışmaya başladı. 1998, 2006, 2007, 2009 ve 2016 yıllarında fotoğraf sergileri açtı. 2001’de Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi ile 2003’te Bursa Gazeteciler Cemiyeti özel ödüllerine değer görüldü. 2001’de Yörem gazetesi tarafından yılın gazetecisi seçildi. Yörenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtan ilk kitabı Yenişehir Günlüğü 2007’de, öykülerini içeren kitabı Kırmızı İpli Salıncak 2008’de, Hırs Kapanı adlı romanı 2010’da, Yenişehir Yazıtı adlı araştırması 2011’de, Ruhunu Okurum adlı romanı 2012’de, Yenişehir Defteri adlı araştırması 2014’te yayımlandı.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir