Tarım Komisyonu Borsa’da Toplandı

Tarım Komisyonu Borsa’da Toplandı

Bursa  Büyükşehir Belediyesi  Tarım , Orman ve Hayvancılık komisyonu toplantısı Gemlik Ticaret Borsası’nda yapıldı.

Bursa  Büyükşehir Belediyesi  Tarım , Orman ve Hayvancılık komisyonu ilk toplantısı Gemlik Ticaret Borsası’nda yapıldı. Daha sonra Orhangazi ve İznikte yapılması planlanan toplantıya Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, Meclis Başkanı Mustafa Doğan, Genel Sekreter Bahadır Selvi Bursa Tarım Kurulu Ercan Barutçuoğlu, Dündar Koyutürk, Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Engin Taşdemir, Mesut Bedel ; Haydan Ali Aslan, Gemlik İlçe Tarım Müdürü Müveddet Atmaca, Marmarabirlik Gemlik Koop. Başkanı İbrahim Demir, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bostancı, Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Yüksek Ziraat Mühendisi Adem Minare, Gemlik İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Gürkan Kantar Katıldı.

Toplantıda Gemlik Zeytini ve Gemlik Tarımsal sorunları masaya yatırıldı ve çözüm yolları arandı. İlçe Tarım Müdürü Müveddet Atmaca’nın verdiği bilgilere göre ilçemizde toplam ağaç sayısının 11 milyonun üzerinde olduğu ve bu ağaçlardan yaklaşık 15 bin ton zetin rekoltesi beklendiği yağlık zeytin rekoltesinin ise geçen senelere nazaran daha az beklendiği, bu yılın rekoltenin yüksek olmasının müstahsili sevindirdiği söyledi.

GEMLİK TİCARET BORSASI ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR

Bursa Büyükşehir Belediye Tarım Kurulu üyesi ve Gemlik Belediye Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu “Borsanın Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti alarak üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve yaptıkları çalışmalar ile ilçemizi ve zeytinimizi tanıtmaya devam ediyorlar. Bu çalışmalar ilçemiz için büyük bir başarıdır.  Çözüm bilinçli çiftçiler yetiştirme, toprak ve yaprak analizinin ücretsiz olduğu, destek ve teşvik zeytinin danesine verilmesi konusunda çalışmalar yapılarak bölgemizin tarımda daha verimli olacağına inanıyoruz”dedi.

BÖLGEMİZİ VE ZEYTİNİMİZİ TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır “Sahip olduğumuz coğrafi işaret ile ilçemizi ve zeytinimizi hem yurt içinde hemde yurt dışında tanıtmaya devam ediyoruz. Yurt içinde katıldığımız seminer, fuar, sempozyumlarda yapmış olduğumuz çalışmaları anlatıyor ve doğal marka olan zeytinimize katma değer sağlıyoruz. “dedi. Yapılan denetimlerde Gemlik zeytini adı altında zeytin satan firmaları tespit ettiklerini ve hukuki süreç başlatıılarını dile getiren Çakır” Gemlik adını haksız kullananlara dava açacağız.”dedi. Gemlik Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Doğan ise dışarıdan bölgemize gelen yağların zeytinyağı adı altında satıldığını ve bunların denetimlerinin ilçe tarım müdürlüğü tarafından yapılması konusunda görüşünü bildirdi.

Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ise ziraat konusunda eğitim alan mühendislerin sahada olması gerektiğinde çiftçiye ağaca çıkıp budama, ilaçlama konusunda eğitim vermesi gerektiğini söyledi.

Ziraat Yüksek mühendisi Adem Minare ise zeytinin toplanma süresi ile sıkım süresinin ne kadar kısa olursa zeytinyağında kalitenin o kadar yüksek olacağını, sıkıldıktan sonra koni şeklinde azot tanklarda muhafaza edilmesi gerektiği içindeki mikropların atılması için zeytinyağının içine az miktarda tuz atılmasının zeytinyağının bulanıklığını aldığını söyledi.

Ercan Barutçuoğlu ev sahipliğinden dolayı Gemlik Ticaret Borsası’na ve katılımcılara verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ileterek toplantı sona erdi.

(Son Güncelleme: 28 Aralık 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir