Seçimde Öncelik Dönüşümde
Seçimde Öncelik Dönüşümde

Listelerin Artçı Sarsıntıları

Listelerin Artçı Sarsıntıları

Aday listeleri açıklanır açıklanmaz, artçı sarsıntılarda başladı. Ama, en şiddetli sarsıntının (CHP) de olduğunu, görüyoruz.
Yurt dışına çıkarken, yakalanıp sorguya alınan (CHP) eski milletvekili Eren Erdem, yaptığı açıklamalarla, genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan’ı zor durumda bıraktı.
Ayrıca (CHP) nin medya sorumlularından olan Tuncay Özkan’ın, İstanbul ve İzmir teşkilatlarından tepki görmesi, huzursuzluğu gün yüzüne çıkardı.
İyi partinin kurucularından olan Yusuf Halaçoğlu, İzmir yerine Kyseri listesinde layık görülünce parti yönetimine tepki gösterdi.
Halaçoğlu tarafından gösterilen bu tepkinin, önemli artçı sarsıntılara gebe olduğunu, göreceğiz. Saadet Partisinin Ankara listesinde de, şok yaratacak bir isim yer aldı.
28 Şubat 1997 tarihinde ‘’Kudüs gecesini’’ düzenleyen Refah Partililerden 9 üyeyi tutukladığı iddia edilen, eski (DGM) hakiminin, Saadet Partisinin Ankara listesinden aday yapıldığını öğrendik.
Bu uygulama bize, merhum Demirel’in ‘’Dün dündür, bugün bu gündür’’ sözünü de, hatırlatmış oldu. İyi Partideki dengeleri, henüz oturtamayan ve meydanlara ağırlığını koyamayan Akşener’in, beklentilere ulaşamayacağını seziyoruz.
Halkın adamı rolüne soyunan Muharrem İnce’ye ‘’Fetö konusundaki deliller usulüne uygun değilmiş’’ polemiği hiç yakışmadı.
Çünkü 15 Temmuz darbe girişiminin azmettiricisinin, Amerika olduğunu hepimiz biliyoruz. Fetö örgütünün ise Amerikan istihbarat örgütünün taşaronu olduğunu tartışılmaz bir gerçektir.
Bu bakımdan Muharrem İnce’nin, Fetö’nün aklanmasına destek olacak açıklamalardan, uzak durmasını, tavsiye ediyoruz.
Hepimiz yeni sistem,n, tek adamlık sistemi olmadığını, tam tersine ‘’hızlı karar alma’’ sistemi olduğunu, anlamalıyız. Başkan Trump’un, her gün tüm dünya dengeleri ile nasıl oynadığını, dehşetle izliyoruz.
Geçmişteki, Mesut Yılmaz, Bahçeli ve Ecevit üçlü koalisyonları ile tüm dünyadaki ekonomik ve siyasal gelişmeleri, karşılamak mümkün değildir.
Yeri gelmişken, faiz ve döviz konusuna da girelim. Hiç birimiz, faizleri artırmaktan hoşlanmayız. Ama. Döviz artışını durdurmanın, en etkili yolunun, gerektiği zamanda ve gerektiği oranda, faizleri arttırmak olduğunu da biliriz.
Cumhurbaşkanımızın bu hamleleri, ekonomik uzmanlara bırakmasını tavsiye ederiz.

GÜNÜN SÖZÜ
Haksızlıklar karşısında eğilmeyin.
Çünkü hakkınızla birlikte
Onurumuzu da kaybederiz.
‘’Hz. Ali’’



(Son Güncelleme: 24 Mayıs 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir