Gemlik'te ısırma vakalarında korkunç rakam
Gemlik'te ısırma vakalarında korkunç rakam

Gemlik’te ısırma vakalarında korkunç rakam

Gemlik’te ısırma vakalarında korkunç rakam

Gemlik’te son bir yılda köpek ve kedi ısırmasından dolayı hastanedeki müdahale sayısı  bin 500’ü buldu .

İlçemizde son dönemde sayıları her geçen gün artan başı boş köpek sayısı hızla devam ederken, insanlara verdikleri zararda aynı oranda artıyor.

Her köşe başında ve belirli bölgelerde gruplar halinde gezen,  sahipsiz olarak dolaşan köpek sayısı ise 5 binli rakamlara ulaştı.

Özellikle ana arterlerde çok sık olarak ortaya çıkan başı boş sahipsiz köpekler, bazen bir marketin kapısında nöbete yatıyor, bazen atm önlerinde insanlara saldırıyor, çoğu zamanda sorumluluk taşımayan bazı köpek sahiplerinin gözleri önünde insanları ısırarak zarar veriyor.

Topluma açık tüm alanlarda bulunan başı boş sahipsiz köpekler, hayvanseverlerin tabiri  ile ilçemizde bulunan hayvanseverler sokağa terk edilmiş bu hayvanlara sahip çıkalım derken, en büyük kötülüğü yapıyorlar. Usulsüz gıdalarla beslenen bir çok köpek sağlıksız bir şekilde şişmiş ve  ayakta duramaz hale gelmiş durumda.

Kendilerini hayvansever olarak niteleyen ve asıl hayvanseveleri dahi hayvanlardan uzaklaştıran, kendini bilmez bir hayvansever yapısına sahip olan ilçemizde, hayvansever bazı kişilerin kavgacı, gürültücü, uzlaşmadan uzak, stresli ve fevri davranışları da vatandaşı  sokakta yaşayan canlardan soğutuyor.

Son yaşanan başı boş ve sahipli olduğu öne sürülen köpek ısırması olayının ardından, konuya duyarlı vatandaşlar ise şu görüşleri paylaşıyorlar. “Gördüğümüz kadarıyla  Gemlikli hayvanseverlerin düzgün bir organizasyon yapısı yok, oluşan sorunları yerinde görüp, doğru karar verip, çözüme ulaştırıp, uzlaşmayı sağlayacakları bir sürece de sahip değiller. Aklı başında olan ve uzlaşmacı insanları devre dışı bırakıyorlar. Sırf bu yüzden kendi aralarında bir kaç gruba bölündüklerini de duyuyoruz. Hatta bu öyle bir hal almış durumda ki Gemlik belediyesinin düzeltmek istediği bazı konulara da karşı çıkarak engel olduklarını da duyuyor,  görüyoruz. Şahsi fikrimiz , çevre sakinlerinin sözlerine kulaklarını kapatarak, kendi bildikleri doğruları savunarak, çevre sakini hayvan dengesini alternatif çözüm önerileriyle korumak yerine, vatandaşla hayvanları karşı karşıya getirdiklerini düşünüyoruz” ifadelerini kullandılar.




 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir