HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

KAPİTALİST VİRÜS!

KAPİTALİST VİRÜS!

 

Kapitalizmin maşası olan delinin biri ortaya bir taş attı ve şimdi bütün dünya o taşın etrafında dolanıp duruyor. Pandemi ile ilgili olan biten her şey  kelimenin tam anlamıyla budur.

 

Üzerinden aylar geçti… Yatıyoruz kovid ile kalkıyoruz kovid ile… Kovid 19 virüsünün insanlığa tebelleş olduğu ilk günlerde her ülke kendi başlangıç senaryosunu yazdı! Bizde de sözüm ona mart 2020′ de ortaya çıktığı söylendi; falan filan!

 

Ve ilerleyen zaman diliminde havada uçuşan bir sürü -sözde- işi bilenlerin verdiği demeçler, ucu açık söylemler ve çoğu zaman ülkelerin “Bakın, biz bu süreci iyi götürüyoruz!” dercesine birbirlerine yaptıkları gövde gösterileri!

 

Pek çoğunu duy da inanma!

 

Komedi tarzında alınan kararlar, gülünç bulunan bir sürü uygulamalar, aç- kapalar, otur-kalklar, yeme- içme, elleme- dokunmalar vs. vs.

 

Pandemi adı altında aba altından sopa göstermeler, el altından geçen yasalar ve bütün bunlara inanan ya da inanmak zorunda kalan toplum – lar!

 

Sürecin başından beri Kovid 19′ un doğal yollarla ortaya çıkan bir virüs olduğuna hiç inanmadım. Bana, insan yapımı olduğunu düşündüren çok fazla işaret vardı elde…Ve zaman beni haklı çıkardı.

 

Nasıl mı?

 

Önce, bazı üst düzey ve vicdanı olan bilim insanları ( ki bunların sayısı dünyada bir elin parmaklarını geçemiyor!) gerçeği konuşmaya başladılar, sonra dünyanın kapitalist sistemini elinde tutan belli başlı şirketlerin atraksiyonlarına tanık olmaya başladık! Ve nihayetinde sanırım en komik olanı ile karşılaştık, yani bilimle ters düşen durum hasıl oldu!

 

Aşıdan bahsediyorum efendim! Hani şu üretimi, mayalanması, testi vs.’ i en iyimser ihtimalle iki seneyi bulacağı söylenen aşıdan!

İşte bu derece zahmet içeren ve bir sürü testten geçirilerek, fayda sağlayacağı umulan aşının her nedense bu konuşmaların üzerine pat diye! 3-5 ay sonra bulunarak ve hatta insanlık adına kontrolleri bile yapılarak, bu da yetmezmiş gibi bir de seri üretime geçilip bir anda dünyaya servis edilmesinden bahsediyorum!

 

Ne kadar manidar değil mi?

 

İş bununla da bitmiyor! Bahsi geçen ve şap badanak üretilen milyonlarca aşının yine her nedense %90′ ının 10 dünya ülkesi tarafından pay edilmesinden bahsediyorum.

 

Efendim, durumun vehametinden ötürü sözüm ona dünya bilim insanları birleşerek, tıp literatürünü alt üst eden bir ivediklikle bir kaç ay içinde her şeyi buluveriyorlar! MIŞ , MİŞ! Böyle söyleniyor… Ben söylenenlerin ve verilen demeçlerin yalancısıyım! Bu konuyu yakından bilmek ve içinde olduğumu belirtmek gibi bir iddiam yok. Tam aksine, ben de tüm bu gelişmeleri sizler gibi takip eden sıradan bir vatandaşım. Tabii ki dinlerken 5 duyumla birden dinliyorum; öylesine değil, gelişi güzel hiç değil!

 

Dolayısıyla yapmış olduğum bu çıkarımlar, süreci takip ettiğimde elimde kalanlar oluyor.

 

Tam kapanma sürecine girdiğimiz şu günlerde, kurallara uymanın yanında  ruh sağlıklarınızı da koruyarak hayatta kalmaya bakın! Zira ben öyle yapacağım.

 

Esen kalın.

(Son Güncelleme: 2 Mayıs 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir