Ağdemir, "İstiklal Marşı, İstiklal Harbinin Manifestosudur"
Ağdemir, "İstiklal Marşı, İstiklal Harbinin Manifestosudur"

Ağdemir, “İstiklal Marşı, İstiklal Harbinin Manifestosudur”

Ağdemir, “İstiklal Marşı, İstiklal Harbinin Manifestosudur”

12 Mart 1921 Tarihinde kabul edilen İstiklal Marşımızın 100.yılı dolayısıyla Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, bir mesaj yayınladı.

Ağdemir mesajında, “bundan tam 1 asır önce milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un kahraman ordumuza ithaf ettiği bu marş, milletimizin tüm fertlerinin aynı heyecan ve imanla verdiği İstiklal Harbi’nin manifestosudur. Türk milletinin varlığına ve birliğine yönelik her tehdit karşısında, ‘nazlı’ ve ‘şanlı’ hilalimizin  altında toplanmaya hazır milletimizin ortak vicdanı, yüreği ve iradesidir” dedi.

GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, “Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü idrak etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşımız, bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşımız, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir.

Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşımız, Anadolu’da birçok şehrinin işgal altında olduğu bir dönemde milletimiz esareti reddederek, bağımsızlık mücadelesini sürdürmesinde moral ve cesaret kaynağı olmuştur.

Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser, vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir