Yıldız; İlk Günkü Ruh Üzerinde Duruyor
Yıldız; İlk Günkü Ruh Üzerinde Duruyor

Yıldız; İlk Günkü Ruh Üzerinde Duruyor

Yıldız; İlk Günkü Ruh Üzerinde Duruyor

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümünde, Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı yapan ilçe başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, şunları söyledi.
‘Anadolu’nun bağımsızlığının sembolü, istiklâl arzusunun satırlara dökülen serzenişi olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümündeyiz. Dile kolay; üzerinden bir asır geçmiş fakat ilk günden beri taşıdığı ruh halen üzerinde duruyor. Akif’in bu dizelerinin özünde; necip milletimizin Allah’a olan aşkı, içindeki bayrak ve vatan sevdası yatmakta. Bu cennet vatan için kanından, canından dünya nimetlerinden vazgeçenlerin sayesinde vücud bulan bu marşı iyi özümsemeli milletimizin her ferdinin zihnine ve gönlüne adeta nakış gibi işlemeliyiz. 100. Yaşına ulaşan Milli Marşımızın yazarı merhum Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun.’ şeklinde sözlerini noktaladı.
(Son Güncelleme: 12 Mart 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir