SAĞLIKLI BESLENMEK PAHALI MI?
SAĞLIKLI BESLENMEK PAHALI MI?

SAĞLIKLI BESLENMEK PAHALI MI?

SAĞLIKLI BESLENMEK PAHALI MI?

Bugün ev ekonomisi hakkında konuşmak istedim sizlerle. Biraz gönlünüzü ferahlatmak, yapılan yanlışlar hakkında sizleri bilgilendirmek istedim. Sağlıklı beslenmek planlama yapıldığı takdirde pahalı olmayabilir. Burada ülkedeki enflasyon oranlarından ya da asgari ücretlerden falan bahsetmeyeceğim, biliyorsunuz ki ekonomist değilim. Bu sebeple sizlere vereceğim öneriler daha ziyade neyin yerine neyi koyabiliriz ve porsiyon ölçüleri hakkında olacak.

Öncelikle, ev için alınan şeylerden bahsetmek istiyorum. Son zamanlarda özellikle herkesin evinde küçük çocuğu olsun olmasın bir aburcubur çekmecesi ya da sepeti olmaya başladı. Bugün bir paket cips çeşidine göre değişiklik göstermekle birlikte bir kilo elma ile aynı fiyatta. Üstelik meyveden alacağınız vitamin, mineral ve posa yerine metabolizmanızı bozacak, yoğun miktarda yağ içeriğinden bahsetmiyorum bile. Tavsiyelerime maddeler olarak devam edecek olursam:

  1. Aburcubur sepeti yerine büyük ve bol çeşitli bir meyve sepeti edinin. Aburcubur için haftalık olarak ayırdığınız parayı ne kadarına yeterse yetsin meyve almak için ayırın. Bir büyük paket cips ortalama yarım saatte bitirebilecekken bir kilo elma size 2-3 gün ara öğünlerde rahatlıkla yeterli olacaktır.
  2. Aylık olarak toz şekere ayırdığınız parayı kuru meyveler için yapacağınız harcamalara dönüştürün. Tatlı ihtiyacınızı bastırmak için yiyeceğiniz 3 hurma ya da 4 kuru kayısı ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bu aşamada porsiyon ölçülerini kaçırmamaya özen gösterin. 4 kuru kayısı 1 porsiyon meyve demektir.
  3. Marketlerden alışveriş yapmak yerine semt pazarlarını tercih edin. Semt pazarlarında en taze ürünü en uygun fiyata bulabilirsiniz.
  4. Haftalık mutfak planlaması oluşturun. Pişireceğiniz yemekler bir hafta önceden belli olursa eksiklerinizi de oluşturduğunuz planlama doğrultusunda tamamlayabilirsiniz. Böylece dolapta çürüyen ve ziyan olan sebzelerin önüne geçebilirsiniz.
  5. Porsiyon miktarlarına dikkat edin. 1 köfte ortalama 30 gram kadardır. Sabah kahvaltısında yumurtasını ve peynirini yiyen bir kişi için akşam yemeğinde ortalama üç köfte yeterli olacaktır.
  6. Porsiyon ölçülerine dikkat edip mutfaktaki aburcubur, şeker, beyaz un için ayrılan paralar sebze, meyve ve ete aktarıldığında her şeyden yeteri kadar yiyerek hem sağlıklı hem de dengeli bir beslenme elde edebilirsiniz.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir