Katırlı Kooperatifi Kar Payı Dağıtıyor

Katırlı Kooperatifi Kar Payı Dağıtıyor

Katırlı Kooperatifi Kar Payı Dağıtıyor

Gemlik Katırlı mahallesinde kurulu bulunan Sınırlı Sorumlu Katırlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üye ortaklarına kar payı dağıtacak. Gemlik köylerinde kooperatifçiliğin öncülerinden olan Sınırlı Sorumlu Katırlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ortaklarının hasat zamanı tüm zeytinlerini piyasa fiyatları üzerinde alarak, verdikleri destek yanında tarımsal gübre ve ilaç ihtiyaçlarına kredi desteği sağlıyor. Kopperatif bununla birlikte altıncı kez kar payı dağıtmış olacak.
Kooperatif başkanı Hulusi  Bayrak gazetemize yaptığı açıklamasında, “Bugüne kadar dağıttığımız kar paylarına ek olarak yönetimimiz 15 Nisan 2019 tarihinde 6. kez kar payı dağıtacaktır. Dağıtılan kar payıyla güncel barem fiyatlarına göre 230-240 taneli 830 ton zeytin alınır. Amacımız, tarlasında, bahçesinde, gündüz demeden çalışan çiftçimizin alın terinin karşılığını almasıdır.”
Bayrak, ortaklarından aldıklarını zeytinleri kendi havuzlarında hazırlayıp, gıda yönetmeliğine uygun olarak işledikten sonra satışa sunduklarını belirterek, “Gemlik Zeytininin Türk Patent Enstitüsü tarafından 2003 yılında coğrafi işaret olarak tescillendi. Kooperatifimizin ürünleri bu bağlamda, Türk Patent Enstitüsü’nün coğrafi işaret le tescillediği hakiki anlamdaki ‘Gemlik Zeytini’ tanımına uymaktadır. Ambalajlarımız üzerindeki hologrom işaretli ürünlerimiz, bu anlamda orjinalliği yansıtmaktadır. Kendi alanımızda örnek bir yapıya sahibiz. Üreticiden aldığımız ürünlere öncelikle avans fiyatı vermekteyiz. Sonra ise toplam satıştan elde ettiğimiz satış farkını, yine üreticimize yansıtmaktayız. Üreticimizin ekonomik anlamda güçlenmesi birinci hedefimizdir. Bununla birlikte Gemlik’in eşsiz zeytinini tüketiciyle buluşturarak, ekonomiye katma değer oluşturmak ise diğer önemli hedeflerimizi oluşturmaktadır.”
Türkiye’nin her yanından ürün siparişi aldıklarını söyleyen Bayrak, müşteri memnuniyeti ifade eden geri dönüşlerden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Bayrak, yurt içi pazarlar yanında yurtdışı pazarlara na ürün satışında bulunduklarını  belirterek, “Böylelikle ülke ekonomisine artı katkı sağlamaktan da mutluluk duymaktayız” dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir