TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

YÜKSEK VERGİ, FAİZ, SATILAN TOPRAKLAR VE ŞİİR’İM

YÜKSEK VERGİ, FAİZ, SATILAN TOPRAKLAR VE ŞİİR’İM

Yüksek vergi altında ezilen ülkenin % 70 vatandaşı sefayı süren %20 zengini ve yabancılara satılan topraklar. Türkiye’nin son 10 ayda dışarıya ödediği faiz 178 milyar dolarmış. Nereden bakarsanız bakın, memleketin ekonomik olarak sebebi tek kanıtı bile olabilir. Peki; Türkiye dışarıya neden bu kadar bağımlı, neden bu kadar faiz veriyor ve en önemlisi de bu kadar para kimden çıkıyor? AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte neredeyse her yıl birçok yeni “vergi” ilave ediliyor. Her yeni vergiden, aynı sorular yanıt arıyor; Acaba yeryüzünde verginin vergisi alınan kaç ülke vardır? Halkı bu kadar vergi zulmü altında ezilen kaç memleket vardır?  Müteahhitlerin milyarlarca liralık vergi borcunun silinmesini de kimse unutmuyor. Sabır tavsiye edilerek yeni zamlar geliyor. Bu ülkede konunun araştırmacıları diyor ki!  414 çeşit vergi var diyorlar. Türkiye de, millete kaşıkla verdiğini kepçeyle geri almak konusunda birinciliği kimseye kaptırmıyorlar ve yılbaşından itibaren tüm vergilere kesin zam gelecektir.

Son beş yılda 18 milyon 464 bin 149 metrekare toprak satılmış. 2020’nin ilk 6 ayında ise 3 milyon 141 bin 911 metrekare toprak yabancılara satılmış. ABD vatandaşına son beş buçuk yılda 355 bin 995 metrekare toprak satılmış. Çin vatandaşına 254 bin 927 metrekare toprak satılmış. Rusya Federasyonu vatandaşına 225 bin 890 metrekare toprak satılmış. Yunanistan vatandaşlarına 100 bin 919 metrekare toprak satılmış. İsraillilere 220 bin 922, Ürdünlülere 1 milyon 177 bin 780 metrekare toprak satılmış. Bu durum vahim değil-midir?

 

Bu günlerde katar çok konuşulmasıyla, Katarın yüz ölçümü, 11.571 km², 2 milyon 900 bin kişilik nüfusa sahip olan Katarlıların görünmez  ticari beyini, İngilizler. Bu Katarlılar ülkemizden 1 milyon 177 bin 780 metrekare toprak satın almış. Araştırılan raporlar devamında detayların başta, Ali Haydar Hakverdi’nin sitesinden görebilirsiniz. Son üç, dört yıla kadar zenginlerin sefa sürdüğü, israf pik yaptığı, ülkesinde örtünenler, Avrupa’da yayılan prenseslerin, çapkın veliahtların ülkesi olarak bilirdik Katar’ı. İşte o Katar son üç, dört yıldır 20 milyar dolardan fazla parayı ülkemize göndermiş. Yat, kat, arazi, toprak, yalı, saray, kanal, şirket, holding, tank-palet vs. karşılığında almış, ticaret yapar doğru; fakat kamuya ait aldığı önemli yerlerin satış bedelleri belirsiz kamuoyunun şüpheleri, ilgili siyasetin öfkeleri-de bundandır. “her halde”!

 

Bazı yetkililer çok söyler. “Filistin toprakları satılık değildir” diyenlere sormazlar mı? Türk’ün toprağı satılık mıdır? Ve yine demezler mi! Bu ağır vergilerle nereye gidiliyor. Halkın % 45 çok zorda, %25 darda %10 fena değil, %20 bana dokunmayın keyfim yerinde, ülkeyi yönetenler farklı algılar, farklı sözlerde, düzen bu faizi, vergiyi, anlayın böyle, bu halk çok darda…

ÇEVİRDİ BENİ:

Şu kahpe dünyanın bakın haline

Dost iken düşmana çevirdi beni.

Köküme gaz döken kara cahiller

Yelkensiz kaptana çevirdi beni.

*

Gönül dertli bakışlar başka

Konuşma sus derler anla

İki çehre hepsi başka

Doğru olmayana çevirdi beni.

*

Dost yüzümü doğru değil dediler

Sahte yüzler doğru hale döndüler

Temiz yürekler hep aldandılar

Dilsiz bir ağıza çevirdi beni.

Y.T::29.07.2009.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir