İYİ Parti Heyeti GTSO'yu Ziyaret Etti
İYİ Parti Heyeti GTSO'yu Ziyaret Etti

İYİ Parti Heyeti GTSO’yu Ziyaret Etti

İYİ Parti Heyeti GTSO’yu Ziyaret Etti

Gemlik’te bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunan İYİ Parti heyeti Gemlik  Ticaret ve Sanayi odasını da ziyaret ettiler.

İYİ Parti heyetini GTSO’ya gelişlerinde Yönetim kurulu başkanı Paşa Ağdemir, GTSO Meclis başkanı Hasan Yıldırım, Yönetim kurulu başkanvekilleri Abdullah Kavlak ve Semih Aşkın,  Yönetim kurulu üyesi Alaattin Akcan ve Hasan Hamaloğlu  ile Genel Sekreter Emre Gemicioğlu karşıladı. İyi Parti heyetinde ise Genel başkan yardımcısı ve Bursa milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Bursa il başkanı Selçuk Türkoğlu, Gemlik ilçe başkanı Ertuğrul Yavuz ile çok sayıda il ve ilçe yöneticisi yer aldı.

Ziyarette GTSO Yönetim kurulu başkanı Paşa Ağdemir oda hakkın kısa bir bilgilendirme yaptı. Ağdemir “GTSO’nun 1897 yılında kurulduğunu, ancak Gemlik’te 12.yüzyıldan beri var olduğunu söyledi. Ağdemir, Gemlik Ticaret ve Sanayi odasının ülkemizde bulunan 365 oda arasında ilk 60’da yer aldığını, bunun aynı sıra bilgi işlem ve benzeri teknolojik yenilikler açısından da ilk 5’te yer aldığını” söyledi. Bölgede hali hazırda limanların %40-45 kapasite ile çalışıyor olmasına rağmen 23 milyar dolarlık bir işlem hacminin var olduğuna işaret ederek, Gemlik’te kurulu bulunan Serbest bölgeninde ülke sıralamasında her yıl değişken olarak 2-3.sıralarda yer alıyor” dedi. Ağdemir, “limanlar bölgesinde bulunan depolama alanlarındaki planlamaların 15 yıldır bekleidğini ifade ederek, bu bölgenin de Gemlik ve ülke ekonomisine kazandırılması için çalışma yapılması gerektiğini” söyledi.

Paşa Ağdemir, “ülkemizde çok güzel ciddi yatırımlar yapılıyor, ama bir Gemlik’imize güzel bir giriş kazandırmadık. Bu konuda onlarca girişim oldu ama hala buraya gelen insanlara Gemlik girişini anlatmakta ve göstermekte zorluk yaşıyoruz” dedi.

İYİ Partili Erozan Ekonomiyi anlattı

Ziyarette konuşan İYİ Parti Genel başkan yardımcısı ve Bursa milletvekili Ahmet Kamil Erozan, “Pandemi iktidar açısından fırsat olarak kullanıldı. Kötüye giden ekonominin günahı pandemiye çıkartıldı.  Aslında bu sistemle bugünlere gelineceği kaçınılmazdı. Beş yıl önce Türkiye dünyanın 17. ekonomisiydi. 2023 hedeflerimiz vardı ama şu anda G21’iz. G20 kalmadı, bitti. Yani deniz tükendi. Dolayısıyla iktidarın ağzından 2023 hedefleri kalmadı, artık 2053 hedefleri var. Eğer 2053 hedefleri ile seçim kazanmayı düşünüyorsa bunlar hayal dünyasında. Genel başkanımızın da dediği gibi ‘damat harikalar diyarında’ dolayısıyla hepimizin işi zor” dedi.

GTSO Meclis başkanı Hasan Yıldırım’da ziyarette, “özellik Gemlik bölgesinde zeytin ürününün önemine değindi. Yıldırım, Zeytinin başkenti Gemlik’tir. Cografi işaretide vardır. Nasıl üretildiği soframıza kadar gelen süreçte nerelerden geçtiği bilindiği halde, bilgi kirliliği oluşturulmaktadır. Zeytinin boyandığına dair oluşturulan algının yanlış olduğu ve  doğru bilgilendirmeler ile tanıtımlarının yapılması gerekmektedir” dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir