Elektrikçi Ayakkabısı ve  Güvenli Kabların Önemi
Elektrikçi Ayakkabısı ve  Güvenli Kabların Önemi

Elektrikçi Ayakkabısı ve  Güvenli Kabların Önemi

Elektrikçi Ayakkabısı ve  Güvenli Kabların Önemi

İş sahalarında kaza riski oldukça fazladır. Öyle ki çalışan hatasından veya iş güvenliği ekipmanlarının eksikliğinden kaynaklı olan zaman zaman can ve mal kayıplarının yaşandığı söylenebilir. İş sektörlerinde en çok risk grubunda olan iş sahalarının başında ise şüphesiz ki elektrik akımının normalden çok daha fazla olduğu sektörlerdir. İş sahasında makinelerin fazla bulunduğu ortamlar, elektrik akımının fazla olmasından dolayı büyük risk taşır.

Bu neden ile elektrik akımının fazla olduğu iş sahalarında tam donanımlı iş sağlığı ve güvenliği ekipmanları kullanılır. Elektrik akımının fazla olduğu iş yerlerinde kullanılan ekipmanların başında ise şüphesiz ki elektrikçi ayakkabısı ve güvenli kablar gelir. Kişisel koruyucu donanım ekipmanlarının bir parçası olan bu ürünler, elektrik akımı için yalıtkanlık sağlar.

 

Elektrikçi Ayakkabısı Nasıl Olmalıdır?

Çalışanların iş sahalarında doğru kıyafet ve donanımlar ile çalışması büyük önem taşır. İş yerlerinin risk gruplarına göre kıyafeti ve donanımları farklılık gösterir. Güvenlik ve çalışanların verimliliği açısından büyük önem taşıyan bu ekipmanlar, işin ağırlığı da dikkate alınarak özel olarak tasarlanır. Bu anlamda genellikle inşaat gibi alanlarda kullanılan elektrikçi ayakkabısı, iş yerlerinde meydana gelebilecek her türlü tehlikeden ayağın en az hasarı alarak kurtulmasına yardımcı olur. Elektrikçi ayakkabılarını diğer ayakkabılardan ayıran en önemli özelliği yalıtkan olması ve elektriği iletmemesidir. Ayrıca elektrikçi ayakkabılarının kullanım alanları oldukça geniş olduğundan uzun süre kullanıma dayanıklı ve koku yapmayan ürünlerden üretilmesi büyük önem taşır.

 

 

Güvenli Kablar Kullanım Alanları

İş sahalarında sıklıkla kullanıma sahip olan güvenli kablar, dış kısımları malzemeleri son derece dayanıklı olan genellikle çelik veya benzeri malzemelerden üretilen ürünlerdir. Tepkimeye girmesi halinde çok büyük patlamalar ve yangınlara sebep olabilirler. Güvenli kablar parlayıcı, yakıcı, patlayıcı ve yangın çıkarabilecek kimyasalların bulunduğu iş ortamlarında kullanılabilir. Kimyasal ve tehlikeli maddelerin kontrol altına alınabilmesi için de kullanılan güvenli kablar, iş sektörünün can ve mal kaybının en aza indirilmesi için büyük avantajlar sağlar. İş sağlığı ve güvenliği ekipmanları içerisinde en çok kullanılan güvenli kablar hakkında detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir