HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

KORONALI TURİZM!

KORONALI TURİZM!

 

Kıyamet gibi etraf!

 

Almanya’dan havalanan ilk uçakların Antalya semalarında belirmesiyle yurtdışı turizmini de hayırlısıyla açmış bulunmaktayız!

 

Ülkemizin üç aylık kazanç kapısının büyük bir bölümünü oluşturan turizm adına sevinçliyim ancak dört aydır bunca yaşadığımız eziyetlerden sonra şekil bu mu olmalıydı, bilemiyorum.

 

Koronanın bir anda bitmiş olmasına kimse beni inandıramaz. Ya da madem bu kadar tehlikesizdi, o halde dünya insanları olarak ne diye bunca sıkıntıya katlanıp pek çoğumuz aşından ekmeğinden oldu?

 

Bütün bu olup bitenleri anlayananız varsa beri gelsin!

 

Virüs taşıyıp taşımadığı bile belli olmayan turistlerin ülkelerinden çıkarken tamamen denetimsiz ve kontrolsüz olarak çıktığı ve sınırlarımıza geldiği haberleri üzüntü verici.

 

Türk yetkililerin aldığı önlemler sonucu sınır havaalanları ve hava limanlarımızda her gelen uçaktaki yolcuların sağlık kontrollerinin yapıldığı söylense de bunun ne kadar yeterli olduğu tartışılır. Zira yüzlerce yolcu uçakta yan yana, dip dibe oturuyor ve maskeler fora bir şekilde özgürce hareket edip her yere dokunup yiyip içiyorlar.

 

Siz ne kadar sağlıklı olsanız da uçuştan önce, belli metrekare içindeki uçakta bir ya da bir kaç saatlik uçuş esnasında sizin dışınızda bir hastanın temas ettiği yere dokunsanız dahi iş bitiyor!

 

Mantıkla baktığımda benim aklımdan geçenler bunlar oluyor ister istemez.

 

Her gelene 14 gün karantina şartı koymuş bizimkiler. Nerede, nasıl, hangi şartlarda?

 

Kusura bakmayın ama koronalı yaşama kademeli ve bilinçli geçiş için ” evet ” derken ben, bir anda bu derece açılmaya ısrarla ” hayır ” diyorum.

 

Ve hayır, bilim insanı değilim, doktor değilim veya uzaktan yakından bu işin içinde olan bir meslek grubundan da değilim. Kaldı ki bunları yazabilmem için bu grupların her hangibirine dahil olmama da gerek yok!

 

Bir parça düşünme ve analiz yeteneği olan herkesin bu sonuçlara ulaşması kaçınılmaz.

 

İki kere ikinin dört ettiği gerçekler için dört aydır duyduklarımız, yaşadıklarımız ve tüm yapılan açıklamalar yeter de artar bile.

 

Yurt içi turizminde yaşanan faciayı ise bir sonraki yazılarıma saklayayım!. Zira geçen hafta sonu gördüklerim başlı başlına bir yazı konusu olacak nitelikte.

 

Tüm bunlara rağmen yine de siz siz olun çiçek gibi açılıp saçılmadan, hijyen kurallarına uyarak ve sosyal mesafenize dair tedbirleri elden bırakmadan yaşamaya devam edin sevgili okurlar.

 

Sağlık hayatınızın önceliği olsun dileğimle, esen kalın.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir