AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM
AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM

“GEMLİKTE TRAFİK PARK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR VE ŞİİR’İM”

“GEMLİKTE TRAFİK PARK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR VE ŞİİR’İM”

Uzun yıllardır, Gemlik’te trafik ve park benzeri sorunların çözümsüzlüğünün nedenlerini anlamakta zorlanıyorum ve sorunun ana kaynağı olarak bilindiği halde ilgili yetkililer neden çözüm üretemiyor, bir anlam veremiyorum. Neyi beklerler daha fazla can kaybı sakatlanmalar ve mal kaybı olmasını mı beklerler. Zaten yıllarca, Gemlik trafiğinin sorunları yüzünden birçok can kaybı sakatlanmalar ve mal kaybı olması yetmiyor mu, ilgili yetkililerden Gemlik insanı bu açıl konunun çözümünü bekliyor…

*

09.Haziran 2020. Pazartesi 19.20 de; Gemlik Orhan-iye mahallesinde kumla caddesi yolunda meydana gelen o elim bisiklet kazası gencecik bir can “Mehmet” gitti ve o cadde kenarında oturan insanların çoğunluğu o caddede bu gibi kazaların çok olması söylemlerinden çıkan istekleri; gidiş tek yönlü yolun olması, onarılarak düzeltilmesi ve kamara sisteminin yapılmasıyla sorunlar çözülür ve mahalle sakinleri olarak rahat etmiş oluruz. Gemlik ilçemizi yöneten ilgili tüm yetkililerinden bu konuda çözüm beklemektedirler. İlgililerden önemli çözüm ve istektir. Gemlik’te Ambulans yetersizliği ve olay yerlerine geç gelişler konusudur.

*

Çağımızda teknolojik gelişmeler toplum ve insan yaşamını çok boyutlu olarak etkilemiş yaşam standartları yeni teknoloji ve araçlar sayesinde yükseliş göstermiş olup, dünyadaki tüm ülkelerde ve özellikle de gelişmekte olan ülkelerde şehirde nüfusun ve otomobil sayısının hızlı artışıyla bu hıza yetişemeyen alt yapı faaliyetleri trafik kazalarının artışını beraberinde getirerek trafikte ve ulaştırmada ana unsur insan olması toplumumuzda trafik kazalarının asgariye indirilmesi düzenli ve güvenli bir trafik ortamının tesis edilmesi, trafik kurallarına alışkanlık kazandırılması ancak insanın trafik kültürünün kavraması ile mümkündür…

*

Ülkemizde son 15 yılda meydana gelen trafik kazaları nedeni ile 150.000 yakın vatandaşımız yaşamını yitirmiş ve yaklaşık 1.5 milyonu aşkın vatandaşımız yaralanmış yada sakat kalmış ve toplumsal bir sorun haline gelen trafik kazalarına sebep olan faktörler, insan, taşıt, yol, çevre, iklim vb. olarak sayılabiliriz. Ülkeyi yöneten siyaset ve tüm kurumlarıyla yapması gereken şehir içi trafik konularını genelde ve yerelde acil çözümüdür.

Kazaların azaltılabilmesi için ilk şart insanları trafik konusunda bilinçlendirmek ve eğitmektir. Trafik kurallarına uyumu sağlamanın önemli bir unsuru eğitimdir. Eğitilmiş insan toplum kurallarına uyan insandır. Trafik eğitiminde sürücülerde beklenilen yönde değer, tutum ve davranış değişikliğinin sağlanması ve insanlarımıza yeni bir bakış anlayış ve uygun ahlaki değerler kazandırılması için programlarında yenilenmesi kaçınılmaz olması ve trafik sorununa çözüm getirilmesi demek insan unsuruna yatırım yapılması demektir.

*

Trafik sorununun kültür yönünden değerlendirilmesi sonucunda, kurallara uyumu sağlamak için “eşitlik ilkesi” doğrultusunda hukukun, adaletin ön planda olması hiçbir makam siyasi faktör gözetmeksizin devletin ve halkın bütününün kurallara uymasının sağlanması gerekmektedir. Uygulamada insana değer veren ahenk ve ortaklık içinde çalışan sistem yaklaşımı boyutunda yapılanma gerektirmektedir. Günümüzde sık kullanılan “Trafik Terörü ve Trafik Canavarı” söylemleri, toplumun trafik konusunda yanlış değerlendirmeleri sonucu ortaya çıkan ifadelerdir.

*

Bu çeşit söylemler, halkımızın trafik konusundaki sorumluluğunu yok sayan, bir insan tipini oluşturmaktadır. Bunun aksine herkesi potansiyel suçlu yapmak yerine kurallara uyulmama nedenleri bilimsel olarak araştırmalı ve bu sorun Toplum Destekli Polislik Yaklaşımları ile çözülmelidir. İşte bu bilinç ve yaklaşımlarla, çağdaş Türkiye’nin görev yapan Trafik personeli olarak hizmetlerin en iyi şekilde yürütülmesi için toplam kalite anlayışı içerisinde müşteri odaklılık temel alınmalıdır.

*

Trafik sorununu, toplumla birlikte düşüncesinden hareketle, toplumdaki tüm birey, kurum, kuruluş, basın, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve başta herkesin trafik bilincine erişip sorunları paylaşmasıyla çözülebileceğine inanarak, bu anlamda toplumun her kesiminde sorumluluklarımızı bilerek en iyi şekilde yerine getirmektir. Sonuç olarak Trafik Kazaları tamamen ortadan kaldırılamaz, ancak minimum seviyeye indirmek adına, toplumdaki her kesimin üzerine düşen görevi layığı ile yapması ve her gün bir kaç saatin geçirildiği trafik ortamında kurallara riayet edilmesi muhakkaktır. Hepinize kazasız günler diliyorum…”Saygılarımla”

“ACILARA KARŞI SABIR OLSUN İLACI ”

Ey Hayat! Yordun yorduğun kadar,

Fazlasıyla ödettiğin gitti bedeni.

Hep sabrın bilinen sebebimi,

Acılara karşı sabır olsun ilacı.

*

Baba kaybeder genç evladını,

Açılar içinde çaresiz kaldığını,

Bir kaza haberiyle yıkıldığını,

Tek çare sabır olsun ilacı.

*

Veren, alanda sebep Allah’tan,

İnandık billahi dedik imandan,

Dünya bir imtihandır yerinden,

Çare sabır, şükrün olsun ilacı.

Y.T:09.06.2020

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir