AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM
AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM

19 MAYIS 1919 ÖNEMİ VE ŞİİR’İM

19 MAYIS 1919 ÖNEMİ VE ŞİİR’İM

19 Mayıs 1919 Türkün tarihinde dönüm noktası olup! Mustafa Kemal Atatürk Samsuna bandırma vapuruyla gelerek, Türkiye Cumhuriyetine giden, yolda tarihte yerini almış ve Atatürk Samsuna ayak basmasıyla kurtuluş savaşının, başlamasında önemli rolü vardır. Yıl 1918 Birinci cihan savaşı kaybedilmiş, Osmanlı devleti parçalanmış, Mustafa Kemal Paşa İstanbul’a geldiğinde işgal kuvvetlerini haydar paşa açıklarında görünce çok üzülerek, şu sözü demiş! “Geldikleri gibi giderler.” 19 Mayıs 1919 da atanın doğum günü. Atanın önem verdiği ülkenin gençliğine tavsiyesi, gençlik sağlam duruşu ve cesaretiyle vatan, millet, bayrak sevgisi, milli ve manevi kültür sevgisi, akılla, bilimle, eğitimli yüksek terbiye anlayışı, geçmişiyle geleceğini bilen, anlayan, birliğine güç katan, hür ve demokrasiye önem veren ülkesini düşünen, bir gençlik olmasını arzulardı.

*

Türkiye Cumhuriyeti Devletini yaşamasını ayakta tutan bağımsızlığını kollayan, koruyan, bir gençlik özelimim demişti. 19 Mayıs Türkün yeniden, diriliş günü olup ayağa kalkışı cesaretiyle teslim olmaması kimseye boyun eğmeyerek kul olmaması ve kulluk yalnızca Allah’a kul olma anlayışı diyerek, mücadeleyi devam ettirmiştir. Osmanlı Devleti son yılarda coğrafyasından kaybettiği toprakları işgal devletlerin katliam ve zulümleri 6 milyona yakın şehidi 400 bine yakın sürgünü yerinden olmuş 7 düvel emperyalist devletler bir olmuş topraklarını paylaşmış ve koca Osmanlı İmparatorluğunu dağıtılmıştı.

*

Gazi Mustafa Kemal paşa bir taka bandıma gemisiyle 19 Mayıs 1919 da Samsuna çıkarak yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasında. Türk Milletinin varlık şahlanışıyla kurtuluş savaşını vererek kurtuluşa giden yolda; 19 Mayıs 1919 güçlü ve planlı düşüncenin emperyalist devletleri yener. Bu mücadele mazlum milletler içinde cesaret vererek bağımsızlık abidesi olmuştur. 19 Mayıs 1919 kurtuluşuyla adına, Türk gençliğine bayram olarak hediye edilen 19 Mayıs Genlik ve Spor Bayramı Kutlu olsun. Allah’ım bu millete bir daha o zor günleri göstermesin. “Saygılarımla”

 

19 MAYIS GENÇLİK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Bugün Samsunda doğan güneşi,

Türkün bağrında parlayan yıldızı.

Arasan yoktur bir benzeri,

19 Mayıs gençlik bayramı bugün.

*

Kurtuluş meşalesi yaktı Samsunda,

Vazgeçmedi ölüm olsa sonunda,

Yeşerdi gönüller Karadeniz ufkunda,

19 Mayıs Gençlik Bayramı bugün.

*

Ülkeme sonunda baharı geldi,

İşgal güçleri kovuldu gitti,

Bahçemizde renkli gülleri açtı,

19 Mayıs Gençlik Bayramı bugün.

*

Türk milleti unutma geçmişini,

Önder Mustafa Kemal Atasını,

Ona olan sevgin, saygısını,

19 Mayıs Gençlik bayramı bugün.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir