Yiğit'ten 23 Nisan Kutlaması
Yiğit'ten 23 Nisan Kutlaması

Yiğit’ten 23 Nisan Kutlaması

Yiğit’ten 23 Nisan Kutlaması

Ak Parti Gemlik ilçe başkanı Şamil Yiğit 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yazılı bir açıklamada bulundu. Yiğit açıklamasında, “Milli egemenlik milletin namusudur, şerefidir, haysiyetidir. Milli Egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sağlanması için tam 100 yıl önce bugün 23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Ankara Ulus’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtılar. 23 Nisan 1920 tarihi tüm dünyaya “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diye haykırdığımız tarihtir. Büyük Millet Meclisimiz milletimizin karanlık günlerden geçtiği günlerde gönüllerde yaktığı meşale ile milli egemenlik ve milli bağımsızlığımıza giden yolun kapısını açmıştır.

Maziden atiye uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 100 yıldır olduğu gibi ilelebet milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın tecelligahı olmaya devam edecektir. 23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir.

Tarihimizde bir dönüm noktası olarak kabul edilen 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmiştir. Dünyanın hiçbir yerinde bunun bir örneği yoktur. Miletimizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır.

Milli bayramlarımız bizleri birbirine bağlayan ve dayanışmayı öğreten önemli günlerimizdir. Toplum olarak dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz darbe girişimi kalkışmasında ve milletçe büyük bir özveri ile hep beraber atlatmaya çalıştığımız Covid-19 pandemi hastalığı sürecinde görmekteyiz.

Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar diyerek Covid-19 salgını ile mücadele ettiğimiz  bugünlerde evlerimizde kalarak çocuklarımızın ve bizlerin sağlığı için bayram coşkusunu evlerimizde  kutlayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanımız Sn. Mustafa Şentop’un çağrısıyla 23 Nisan akşamında saat 21.00’de hep beraber balkonlarımızda ve pencerelerimizde yerimizi alarak İstiklal Marşı’mızı heyecanla ve coşkuyla söyleyeceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

 

(Son Güncelleme: 22 Nisan 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir