Merhum Başbuğu Anıyoruz
Merhum Başbuğu Anıyoruz

Merhum Başbuğu Anıyoruz

Merhum Başbuğu Anıyoruz

MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz “Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’i aramızdan ayrılışının yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Özcanbaz açıklamasında, “Türk Dünyasının Başbuğu, Ülkücü Türk Milliyetçilerinin fikri ve siyasi kutup yıldızı Alparslan Türkeş’in aramızdan ayrılışının 23. yılını idrak ediyor olmamıza rağmen ona olan sevgimiz hiçbir zaman azalmamış, aradan geçen yıllara rağmen ne hasretimiz dinmiş ve ne de yüreğimizde bıraktığı acı eksilmiştir.

Milletimizce bizatihi müşahede edildiği üzere, Türkeş Bey’in ömrünün büyük bir bölümü, Milletimizin varoluş ve yükseliş davasının adı olan Türk Milliyetçiliğiyle özdeşleşmiştir.

80 Yıllık ömrü boyunca, hem biz Türk milliyetçilerine, ülkücülere, hem de bütün insanlığa örnek olacak kadar büyük bir devlet ve dava adamlığı  sergilemiş, mücadele dolu hayatında sık sık engeller karşısında çilenin, sabrın, azim ve kararlılığın abidesi olmuştur. Daima Türk milletinin birliği, dirliği ve yücelmesi için çalışmıştır.

Yaşama zevkini bırakıp yaşatma aşkına gönül veren, sabırlı, liyakatli, azimli ve tevazu sahibi bir lider olmuştur.

Milli şuurun tezahürü olan Milliyetçi Hareket Partisini kurmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi ve onun kurmay okulu Ülkü Ocakları, merhum Başbuğumuzun en büyük eseridir.

Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği üzere “Başbuğumuz, Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve Türk milliyetçilerini, Türk devlet ve milletinin birlik ve dirliğinin sigortası olarak düşünmüş, yola çıktığı zaman da genciyle- yaşlısıyla milyonlarca ülkücüyü tek yürek olarak yanına çekmiştir”.

Bizler, vatanı için fedakârlığa, milleti için göreve hazır manevi evlatları olarak, ne kadar gurur duysak azdır. Bizler rahmetli Liderimizden aldığımız milliyetçilik bayrağını, göklerde tertemiz ve başımız dik bir şekilde, şerefle dalgalandırmaya devam edeceğiz. Milli davamızın takipçisi ve savunucusu olacağız.

Unutulmamalıdır ki, Milliyetçi-Ülkücü Hareket var oldukça ve bir oldukça, Türk Devleti ve Milleti hep güçlü olacak, sıkıntıya düşse bile üzüntüye ve kedere kapılmasına gerek olmayacaktır.

Bu vesileyle, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i ve tüm şehitlerimizi dua, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir