Kaymakam Dönmez’den TSO’ya övgü dolu sözler
Kaymakam Dönmez’den TSO’ya övgü dolu sözler

Kaymakam Dönmez’den TSO’ya övgü dolu sözler

Kaymakam Dönmez’den TSO’ya övgü dolu sözler

 

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapılan meclis toplantısının konuğu olan Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, “Görev yaptığım 12 yerdeki sivil toplum kuruluşları içinde en oturmuş ve gayretli oda olarak Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nı gördüm” dedi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldırım’ın daveti üzerine, GTSO Meclis toplantısına katılan Kaymakam Yaşar Dönmez, yaptığı konuşmada, Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin yaptığı işlerin değerli ve kutsal olduğunu belirterek “Gemlik ticaret ve sanayi olarak güzel bir tablo oluşturuyor. Birincisi sizler gibi burada yaşayan ve ticaret ile sanayi ile uğraşanlar bir de bizler gibi dışarıdan gelip belli bir süre çalışanlar olarak mükemmel bir konumu olan bir yerdeyiz. İkincisi, çok güzel bir ekibiniz var. Üçüncüsü Körfezin kenarında iyi bir işiniz var. Dördüncüsü iyi niyetle çalışan üreten sanayilerimiz var. İnsanların bir takım sorunları olabilir. Olmaması mümkün değildir. İnsan doğası gereği olacaktır da. Gemlik ilçemizin de geçmişte bazı sorunları olmuştur yok diyemeyiz. Günümüzde olan bu olumsuzluklar kadar avantajlarımız da var. Bunları gidermek mümkün zaman gerekiyor. Hep beraber bunların üstesinden gelebiliriz. Var olan sorunları çok da büyütmemek lazım. Mevcut tabloda avantajların dezavantajlardan çokluğu dikkat çekiyor. Yerli otomobilin üretim yeri olarak Gemlik’in seçilmesi çok güzel bir olay “ dedi.

Kaymakam Dönmez, “Daha en önemli avantajımızın iyi niyetle birlik ve beraberlik içinde çalışmış olmanın son derece güzel, iyi organize olmuş olan işlerini iyi takip eden gayretli bir yönetime sahip olmanızdır. Şimdiye kadar görev yaptığım yerler arasında hem dinamik, en hareketli, en otur muş, en gayretli oda olarak ben burayı gördüm. Varlığı ile yokluğu belli olmayan bir çok oda gördüm. Buradaki Ticaret ve Sanayi Odası ortaya koyduğu çalışmalarla takdire şayandır” dedi.

Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Kaymakam Dönmez’in TSO ve Gemlik için ifade ettiği güzel sözler nedeniyle teşekkür ettikten sonra söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir ise yaptığı konuşma da, 6 aylık bir süre içinde odayı ve Gemlik’i güzel tanımlaması nedeniyle Kaymakam Dönmez’e teşekkür ederek, “Gemlik’in güzelliklerini ne kadar saysak bitiremeyiz. Gemlik’in limanları, sanayisi, turizmi, ticareti, son olarak ta Türkiye’nin yerli ve milli otomobil fabrikasının Gemlik’te kurulması ayrıca katkı koyuyor. Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve meclisi olarak 11 meslek grubu da kendi işlerini en iyi yapmaya çalışan kişiler olarak Türkiye’deki 365 oda ve borsa odalar içinde ilk 60 oda arasında bulunmaktadır. Herkes kendi işinin öncüsüdür. Gemlik’in 13 mil yon dolar gümrükte işlem hacmi bulunuyor. Gümrükler arasında 2018 yılında ikinciydik. 2019 yılında gümrüklü alanlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle üçüncülüğü indik. Aliağa ikinciliğe yerleşti. Depolama alanlarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle işlem hac mimiz limanlarda yüzde 40 a düştü. Yeni depolama alanlarının yapılması ve otomobil fabrikasının kurulmasıyla işlem hacmimiz yükselecektir. Akredite olmuş bir oda olarak birçok odaya örnek olmaktayız ve destek vermekteyiz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra meclis üyeleri Kaymakam Yaşar Dönmez’den öğrenmek istedikleri konular hakkında sorular yönelttiler. Kaymakam Dönmez’in Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası toplantısından ayrılmasından sonra meclis olağan gündemini sürdürdü.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir