Gemlik Belediyesi  Mart Meclisi Yapıldı
Gemlik Belediyesi  Mart Meclisi Yapıldı

Gemlik Belediyesi  Mart Meclisi Yapıldı

Gemlik Belediyesi  Mart Meclisi Yapıldı

Gemlik Belediye Meclisi Mart Ay’ı ilk toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı.

Toplantıda, gündem maddelerinden önce gündem dışı konuşmalara yer verildi. Gündem dışı konuşmalarda söz alan grup sözcüleri, ilk olarak İdlib’de yaşanan hain saldırı sonrasında şehit olan askerimiz ile alakalı konuştu.

İlk konuşmayı yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, meclis öncesinde engelli bir bireyle konuştuğunu, engelli rampalarının önlerine araç park edildiğinden zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Bu konuda da Gemlik’te yaşayanların duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.

İyi Parti adına söz alan meclis üyesi Sedat Akkuş, İznik’te yapılacak olan Dünya Göçebe Oyunları etkinliğine dikkat çekti. Oyunlar ile alakalı da bilgi veren Akkuş, katılım sağlanması ve olası turistlere yönelik çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi.

Engelli Kaldırımları, Hala Engelli

MHP adına söz alan Osman Durdu ise; ”8-9 ay önce yaya kaldırımlarının yetersizliğini gündeme getirmiştik. O günlerde Belediye Başkanımız da ‘bunu bile çözemiyorsak, bu koltuklarda neden oturuyoruz?’ demişti. Bugün engelli rampaları ve engelli kaldırımları hala engelli durumdadır.

Gemlik’te Kentsel Dönüşüm ile alakalı konular yavaş ilerliyor. Aynı zamanda Salı günleri, Kapalı Pazar Yerinden önemli şikâyetler geliyor. Fiyat denetimleri ve yapılması gereken denetimler yerinde olmadığından vatandaşlarımız kandırılıyor, mağdur ediliyor. Aynı zamanda pazarcılar kendilerine çizilen sınırlarda durmuyor, yola taşıyorlar. Bu da vatandaşlarımızın rahat alışveriş yapmasına engel oluyor” dedi.

CHP Eski İl Başkanının Kızı, Ne Gözetilerek İşe Alındı?

Ak Parti Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu ise; ”Yerli ve Milli aracımızın fabrikasının planlara işlenmesi tamamlandı. 1/100.000, 1/25.000, 1/5000 ve 1/1000’lik planları işlendi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sosyal Konutlara şartlı olur vermiş ve öncelikle ihtiyacı olanlara yönelik çalışma yapılması gerektiğini dile getirmiştik. Konutlar ne durumda? Aynı zamanda CHP Eski İl Başkanının kızı, Gemlik Belediyesinde işe başlamış. İşe alınırken, hangi durumu gözetildi?” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Şamil Yiğit ise, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın dere ve çöp konularında paylaşımlarındaki üslubuna dikkat çekerek; ”Karsak Deresinin kirlenmesine bizler de karşı çıkıyoruz. Dilimizi mafyavari kullanmayı doğru bulmuyoruz” dedi.

MHP Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı ise; ”Gemlik’te bir hareketlilik var. TOBB, Gemlik’te lansman yapacak, bizim bu konuda bilgimiz var mı? Biz buna dahil olacak mıyız? Plan ve program ne bilmiyoruz” dedi.

Sorulara cevap vermek adına söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; ”Gemlik’te Kentsel Dönüşüme muhtaç olmayan çok az yer ver. Yani Mahalle bölgesinde çalışma sebebimiz, daha önce dönüşüm kararı alınması ve örnek çıkarabilmektir. Kentsel Dönüşüm kolay bir iş değil. Tüm Gemlik’i ele alırsak, içinden çıkamayabiliriz.

Eski İl Başkanının kızı ODTÜ mezunu. İki müdürlük kurduk, şimdi de araştırma ve geliştirme düşünüyorum ve AR-GE Müdürlüğü oluşturmak istiyorum. Bu anlamda işimize yarayacak bir arkadaşımızdır. Önceliliğimiz siyaset değil liyakattir. Üslup konusunda da, hepimizin duyguları var. Bu üslupla konuşunca, daha fazla dikkat çekti ve çözüm üretilmeye de başlandı. Vaktiyle bu üslup olsa, belki de bu duruma gelmezdik. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın da üslubunu biliyorsunuz. Gemlik Belediyesi borçları olan bir belediye, bu anlamda gelir ve gideri yayınlamıyoruz. Ama şeffaflık konusunda kendimizi bile denetleten Belediyeyiz” dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir