Marmarabirlik’ten prim desteği müracaatlarında ortaklarına kolaylık
Marmarabirlik’ten prim desteği müracaatlarında ortaklarına kolaylık

Marmarabirlik’ten prim desteği müracaatlarında ortaklarına kolaylık

Marmarabirlik’ten prim desteği müracaatlarında ortaklarına kolaylık

Sofralık zeytine verilecek olan prim desteği 9 Kasım 2019 tarih ve 30943 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ kapsamında 15 kuruş prim desteği verilmesi kararı alınmıştı. Verilecek destek kilogram başı 15 kuruş olup, yararlanabilmek için üst sınırı, kuru üretimde 400 kg/da, sulu tarımda ise 700 kg/da’dır. İlgili ürün teslimine ilişki Borsa Tescil beyannamesi ve Çiftçi Kayıt Sitemine de kayıt zorunluluğu bulunmaktadır.

Ürünlerini Marmarabirliğe bağlı kooperatiflerimize teslim eden üreticilerimizden daha önce müstahsil makbuzlarının asıllarının ibrazı  istenmekteydi.İşlemlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması, oluşabilecek mağduriyetlerin ortadan kaldırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde Marmarabirlik olarak resmi yazı ile müracaatta bulunulmuştu.

Bu kapsamda üreticilerimizin elinde bulunan müstahsil makbuzları ile kooperatiflerimize gelmeleri halinde, aslı gibidir kaşesi ve ıslak imzadan sonra, dane zeytine prim  desteği için   müracaat edebileceklerdir. Ayrıca müstahsil makbuzlarını kaybeden üreticilerimizin müracaatı durumunda, kooperatifte bulunan diğer nüshası, aslı gibidir kaşesi ve ıslak imza ile onaylanacak, bu işlemlerin ardından prim desteğine müracaat edilebileceklerdir. Prim desteği için son başvuru tarihi 1 Nisan 2020’dir.

Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi esnasında üreticilerimize gösterdikleri kolaylık ve verdikleri desteklerden dolayı, Bursa Tarım İl Müdürü Hamit Aygül olmak ve tüm ilçe tarım müdürlüklerine ortaklarımız adına teşekkür ediyoruz.

 

 

 

(Son Güncelleme: 31 Ocak 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir