Meclise Gündem Dışı Konular Damga Vurdu
Meclise Gündem Dışı Konular Damga Vurdu

Meclise Gündem Dışı Konular Damga Vurdu

Meclise Gündem Dışı Konular Damga Vurdu

Gemlik Belediye Meclisi Ekim Ay’ı toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıya gündem dışı konuşmalar damgasını vurdu.

Parti Gruplarından Serintürk Olayına Kınama

Gemlik Belediye Meclisinde grubu bulunan siyasi partiler, meclis öncesinde geçtiğimiz hafta talihsiz olay yaşayan Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akın Serintürk’e geçmiş olsun mesajını ilettiler.

Ak Parti Festival Harcamaları Ve Yarım Kalan Yatırımları Sordu

Gemlik Belediye Meclisinde ilk olarak gündem dışı konuşmalar görüşüldü. İyi Parti adına söz alan Sedat Akkuş, Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan toplu sünnet şöleninin duyurularının yapılmadığı ve kendilerinin de haberi olmadığını dile getirdi.

Ardından MHP Grubu adına söz alan MHP Meclis Üyesi Osman Durdu; ‘’Belediye Başkan Yardımcımızın olayında, güvenlik eksiklerinin tespit edildiğine inanıyorum. Arsa satışı konusu ise 2012 yılından bu yana devam ediyor. Birlikte hareket ettik, şu anda ne aşamada bilmiyoruz. Gemlik Belediyesinin bu konuda çözüm bulmamasının daha ciddi sonuçları olabilir. Av yasağı esnasında da, o bölgenin düzenlenmesini istemiştik. Av yasağı bitti, sonuç alınamadı. Aynı zamanda engelli rampalarını dile getirmiştik, bu sorun da çözülmedi’’ dedi.

Ak Parti Grubu adına söz alan Ercan Barutçuoğlu ise; ‘’Sanat ve kültür tabii ki önemli. Zeytin Festivalinde 3 gün, 3 gece konser yaptık. Ardından 11 Eylül’de de konser yapıldı. Yılbaşı için bir şey düşünüyor muyuz? Konserler tabii ki yapılabilir de, başka ihtiyaçlar da yok sayılmamalı.

Gemlik Belediyesinin borcu ile alakalı tabela asılmış ve borcun 100 milyon TL’nin üzerinde olduğu dile getirilmişti. 5 Yıllık Stratejik Planda gördük ki, borç 21 milyon TL civarındaymış. Bu konuda ‘halkı aldattık’ denilecek mi? Sosyal Konutlar söyleniyor, eğer tamamlanıp satılırsa, Gemlik Belediyesi adına 120 milyon TL civarında bir geliri olacak. Ak Parti döneminin mirası, bugüne de katkı sağlıyor.

Geçtiğimiz dönem başlanan Kuran Kursu yarım kalmış durumda. Aynı zamanda Amfi Tiyatro da, olduğu yerde sayıyor. Umurbey’de yapılan Belediye Kültür Evleri ise son yapıldığı halinde. Buralara ne yapılacağına karar verilmeli. Başlanmış yatırımlar devam etmeli. Gemlik Belediyesi geçmiş dönemde sponsorlar ve merkezi hükümet katkısıyla okullar yaptırıyordu. Bu dönem neden yapılmıyor? Gemtaş’tan çıkarılan elemanlar ve alınan elemanlarla alakalı da bilgilendirme talep ediyoruz. Festivalde yapılan harcamalar ile alakalı da bize bilgilendirme gelmedi’’ şeklinde konuştu.

CHP adına ise Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk söz aldı. Serintürk, ‘’ilk andan itibaren şahsıma destek olan meclis ve meclis dışında bulunan siyasi partilerden olay anından itibaren destek gördüm. Yaşanan olay bizlere de, güvenlik durumunu sorgulama imkanı sundu’’ dedi.

Sertaslan; Festivalde Geçtiğimiz Yıla Göre Daha Az Harcandı

Son olarak söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Zeytini Festivalinde, Gemlik Belediye bütçesinden geçtiğimiz yıla göre daha az ödeme çıktığını ifade etti. Sertaslan sözlerine şu şekilde devam etti; ‘’Toplu sünnet töreninde, Gemlik Belediyesine başvuru yapanlar ve sosyal hizmetler müdürlüğümüzdeki kayıtlardan yola çıkıldı. Lions Klup Desteği ile yapıldı. Tabii ki duyurusu daha iyi yapılabilirdi. Borusan ve Çimtaş konusunda süreci birlikte götürmeye devam edeceğiz. En kısa dönemde de sonuç almayı planlıyoruz.

Gemlik Zeytini Festivalinde 814 bin TL harcandı. Gemlik Belediyesi bütçesinden ise 486 Bin TL harcandı. Geçtiğimiz yıl bu rakam daha fazlaydı. Ekonomik sorunlara ve ülkenin durumuna rağmen geçtiğimiz yıldan daha az rakamın bütçeden çıkması bizde olumlu bir konudur.

Kuran Kursu ile alakalı müteahhit işi bırakmış. Bu konuda hukuki bir süreç var. Bu sürecin devamına göre hareket edecek ve devam edeceğiz. Gemlik’te okul yapılması ile alakalı konuda da ekonomik şartları ve ülkenin durumunu biliyoruz. Odalar ve Borsalar Birliği Başkanının Gemlik’e odun depoları bölgesinde okul sözü vardı. Bu konu ile alakalı Ankara’ya gidecektik, başkanın hastalanması gecikmeye neden oldu. Bu konunun takipçisi olacak ve Hisarcıklıoğlu ile bir araya geleceğiz’’ dedi. Meclis, gündem maddeleri ile devam etti.

 

(Son Güncelleme: 8 Ekim 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir