Kent Konseyi’nden körfeze temizlik vurgusu
Kent Konseyi’nden körfeze temizlik vurgusu

Kent Konseyi’nden körfeze temizlik vurgusu

Kent Konseyi’nden körfeze temizlik vurgusu

Gemlik Kent Konseyi deniz temizliğine dikkat çekti.

Gemlik Kent Konseyi’nin yeni yönetimi ilk etkinliklerinde Gemlik Körfezi’nin temizliğine dikkat çekti. Karsak Deresi’nin körfeze döküldüğü noktada profesyonel dalgıç eşliğinde temizlik yapan Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri, denizden çıkan çöpleri de basın mensuplarına sergiledi.

Deniz ve kıyı temizliğine dikkat çekmek, sahilin temiz tutulmasına yönelik farkındalık yaratmak adına gerçekleştirilen çalışmada profesyonel dalgıç Taner Başaran da görev aldı. Ekipmanları ile dalış gerçekleştiren Başaran su altından çeşitli boylarda şişeler, çeşitli atıklar hatta çatı malzemeleri çıkardı. Başaran daha sonra denizden çıkardığı atıklar önünde fotoğraf çekildi.

“Gemlik’i el birliği ile güzelleştireceğiz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, ilk etkinliklerinde deniz temizliğine dikkat çekmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Çetinkaya şöyle konuştu, “Bugün gerçekleştirdiğimiz faaliyette körfezimizin kirliliğine insanların atıklarının sebep olduğunu göstermek istedik. Çalışmanın sembolik bir tarafı da var. Gemlik’e gelip balık yemek, deniz havası almak, ilçemizde vakit geçirmek isteyenlerin burada kötü görüntüler ve pis kokulara maruz kalmalarını değil mavi denizimizin kenarında iyot kokusu almalarını istiyoruz. Bu temizliği ve düzeni vatandaş ve belediye olarak elbirliği ile gerçekleştirebiliriz. Denizden çıkan atıkları hayretle karşıladık. İnsanlarımızın denizi, çevreyi kirletmemelerini anlatabildiğimiz zaman sorunun önüne geçmiş olacağız. Hep birlikte Gemlik’i çok daha güzel bir yer haline getireceğiz.”

 

(Son Güncelleme: 8 Temmuz 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir