Gemlik Spor Çalıştayı Yapıldı
Gemlik Spor Çalıştayı Yapıldı

Gemlik Spor Çalıştayı Yapıldı

Gemlik Spor Çalıştayı Yapıldı

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Amatör Spor Kulüpleri Birliği tarafından gelecek sezon ve sporun geleceğinin masaya yatırıldığı çalıştay, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda yapıldı.

Geçtiğimiz hafta Gemlik’te bulunan sporcularla başlayan çalıştay, kulüp yönetimi ve antrenörlerin katılımıyla tamamlandı. çalıştay sonrasında bir toplantı daha yapılarak çözümlerin de masaya yatırılacağı vurgulandı.

Çalıştayda ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, ”Çalıştayımızın önceliği Gemlik’te spora, kültürel faaliyetlere ve sanata çocuklarımızı nasıl çeker, nasıl buna destek veririz. Bu anlamda kulüplerimizin çözüm önerilerini de bekliyoruz. Gençliğimize ve çocuklarımıza sahip çıkmak istiyoruz, bu nedenle önce sporcularla bir araya geldik, eksiklerini ve taleplerini dinledik. Bugün de, siz yöneticiler ve antrenörlerimizle bir aradayız. Ortada bir sorun var, bu sorunu birlikte nasıl aşabiliriz? Bunu dinleyeceğiz” dedi.

Ardından söz alan Kulüpler Birliği Başkanı Kazım Bulut ise istatistikler ve oranlar üzerinden yaptığı sunumda, Gemlik’te 10-19 yaş erkek nüfusunun sadece %7,1’inin futbol oynadığını, Diğer sporlar da dahil olunca müsabık sporcu oranının %9’u geçmediğini belirtti. Kız çocuklarımız da dahil edildiğinde %3 – 3,5 oranında spor yapıldığını, bunu artırmak adına spor kadar diğer çalışmaların da olması gerektiğini dile getirdi. Kalan nüfusun da internet bağımlılığı ve diğer kötü alışkanlıklardan başka yolları olmadığını vurguladı.

Çalıştayda tüm kulüp başkanları ve antrenörler söz alırken, ilçede öncelikli olarak İlçe Milli Eğitim, İlçe Spor Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yapılması gerektiği dile getirildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir