Denizcilik Öğrencileri Yelkenli Eğitimi Alıyor

Denizcilik Öğrencileri Yelkenli Eğitimi Alıyor

Denizcilik Öğrencileri Yelkenli Eğitimi Alıyor

Gemlik İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Yelken Antrenörü Mustafa Öncü, Römorkör Kaptanı Fatih Erdeniz ve Öğr.Gör. Kpt. İbrahim Sapmaz Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşlemeciliği Programı öğrencilerine Su Sporları dersi kapsamında Floki isimli yelkenli tekne ile eğitim verdi.  Öncelikle okulda teorik olarak aldıkları eğitim ile ilgili tekne üzerinde hatırlatma yapan Öncü; denizde emniyet ve güvenlik konusunun önemli olduğunu öğrencilere hatırlatarak, teknede yönler, rüzgar yönleri, teknenin arma ve donanımları hakkında bilgi verdikten sonra yelken seyri için tekneyi hazırladılar.  Gruplar halinde Gemlik Körfezinde yelken açarak eğitimlerine devam ettiler. Gemlik körfezinin su sporları için çok uygun olduğunu belirten öğretim elemanları yeterli ekipman ve araçların sağlanması durumunda körfezin daha etkin olarak kullanılabileceğini belirttiler.

Deniz ve Liman İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. E. Murat Tacar “denizcilik eğitiminde teori yanında uygulamalı eğitimlerin oldukça önemli olduğunu ve yıllardır Gemlik’te denizcilik eğitimi verilmesi konusunda hazırlıklar yaptıklarını ve yeterli yatırımın yapılması ile laboratuvar ve tesislerin kurulması ile gemi adamı eğitimlerinin Gemlik’te de verilebileceğini belirtti”. Öğrenciler ve öğretim elemanları katkılarından dolayı Gemlik İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sabri Karaman’a ve yelkenli teknelerini ücretsiz olarak öğrencilerin eğitimlerinde kullanılması üzere tahsis eden Fatih Erdeniz ve Onur Aslan’a teşekkür ettiler.

(Son Güncelleme: 29 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir