Canbolat, “Gemlik’e butik Üniversite yakışır”

Canbolat, “Gemlik’e butik Üniversite yakışır”

Canbolat, “Gemlik’e butik Üniversite yakışır”

Bursa Valisi Yakup Canbolat ilçemize gelerek, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Gemlik Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Canbolat, Kaymakam Gürbüz Karakuş, Garnizon Komu tanı Tank Alb. Kıvanç Kerpişçi ve daire Müdürleriyle bir araya geldi.

Kaymakam Kara kuş Gemlik hak kında Vali Canbolat’a bilgiler verdi. Kaymakamlıktan ayrılan Vali, daha sonra Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti. GTSO Yönetim Kurulu Paşa Ağdemir ve Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri Vali Canbolat’ı kapıda karşıladı.

GEMLİK’E YAT LİMANI VE HIZLI TREN

Ağdemir, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasının 122 yıllık çok eski bir kurum olduğunu, Türkiye’deki ilk 50 oda içine girdiklerini söyledi. Gemlik limanlarından geçtiğimiz yıl 13 milyar dolarlık ihracat yapıldığına dikkat çekten Ağdemir, “Sıkıntılı bir dönem aşılmaya başlandı.” dedi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş’un her zaman yanlarında olduğunu belirten Ağdemir, “Görevi zirvede bırakmak çok önemli.” şeklinde konuştu.

Ankara’da yapılan zirvede,TOBB üyesi odaların, 5 sorun, 5 çözüm konusunda proje hazırladıklarını, bu kapsamda hazırlanan rapor da Gemlik Serbest Bölge yolunun düzenlenmesi, Gemlik’e bir modern yat limanı yapılmasının tesbitin yapıldığına dikkat çekerek, “Gemlik zaten doğal bir liman. Gemlik’e yeni liman yapılması ile yatçılık buna bağlı olarak yüksek sekment vatandaşları Gemlik’e çekecektir. Gemlik’e hızlı trenin ve Serbest bölgeye tren getirilmesi projelerini takip ediyor ve hızlanmasını istiyoruz.” dedi.

GEMLİK’E BUTİK ÜNİVERSİTE

Vali Canbolat  Gemlik’te bulunan yerleşke dışında özel üniversitelerin de kurulabileceğine dikkat çekerken U.Ü. Hukuk öğrencilerinin kendini ziya ret ederek, Gemlik’te mutlu olmadıklarını ilettiklerini belirterek, “Bence Gemlik’te hukuk fakültesi bulunması doğru değil. Denizcilik dalında bir fakülte kurulabilir Hukuk öğrencileri sosyal konularda beklentilerini bulamadıklarını söylüyorlar. Gemlik’te bağım sız bir üniversite kurulursa o zaman bir kampüs gelir. Gemlik’e butik bir üniversite yakışır. Mudanya, Nilüfer ve Gemlik’te bu üniversiteler kurulabilir.” dedi.

GTSO Başkanı Ağdemir, Oda olarak Yerleşkeye destek olduklarını, isteklerinin tesbit ettiklerini söyledi. Vali Canbolat, Bursa’ya 3 tane özel üniversite kurulması için çalışmalar başlatıldığını da sözlerine ekledi.  Vali Canbolat’a çıkışta Gemlik Kaymakamlığının projesi olan ATM ve Droneler hakkında bilgi verildi.

Vali, daha sonra Gemlik Belediyesini ziyaret etti.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir