AGD SİYER-İ NEBİ YARIŞMA ÖDÜLLER DAĞITILDI

AGD SİYER-İ NEBİ YARIŞMA ÖDÜLLER DAĞITILDI

AGD SİYER-İ NEBİ YARIŞMA ÖDÜLLER DAĞITILDI 

Anadolu Gençlik Derneği’nin 6. sini düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması tüm Türkiye’de 6 bin 787 lise ve 7 bin 804 ortaokulda gerçekleştirildi. Sınavda yüz binlerce öğrenci ter döktü.

AGD İlçe Başkanı Caner Limon yaptığı açıklamada, AGD olarak her yıl Türkiye’nin il ve ilçelerinde Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitapları gençlere ulaştırdıklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldıkları izin doğrultusunda okullarda yarışma düzenleyip, hayırlı bir çalışma yaptıklarını dile getirdi, 6 yıldır bu çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Gerçekleştirdikleri Siyer-i Nebi Yarışması’na öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini, yarışmada hedeflerinin gençler arasında birinci veya ikinciyi belirlemenin olmadığını vurguladı. “Şu ana kadar lisedeki yüz binlerce yavrumuz yarışmaya dâhil oldu. Amacımız, Efendimiz’in hayatını hayatına tatbik edecek gençler yetiştirmek, onun mücadelesini, İslam’ı insanlara nasıl aktardığını gençlere aktarmaktır.” dedi.

Sınav Hakkâri’den Edirne’ye, Kilis’ten Sinop’a, Diyarbakır’dan İzmir’e kadar 81 il ve 800 ilçede gerçekleştirildi. Öğrencilerin yanı sıra milyonlarca veli de sınavın heyecanını yaşadı. ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganı yapılan bu sınav veliler tarafından teveccüh ile karşılandı.

Gemlik de dereceye giren öğrencilerimize okul törenlerinde İlçe Başkanımız Caner LİMON ödüllerini taktim etti.

Dereceye giren öğrencilerimiz;

Sümeyye BARANSEL  –  Celal Bayar Anadolu Lisesi

  1. Emin SAĞSÖZ – Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ayşe Nur DURSUN  –  Umurbey Celal Bayar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Bu yarışmada bizlere yardımcı olan başta ilçe milli eğitim müdürümüz Mehmet DURAN ve çalışanlarına, değerli okul müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

 

(Son Güncelleme: 11 Ocak 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir